EBAE

European Business Awards for the Environment

European Business Awards for the Environment

Genomineerden voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap kunnen zich aanmelden voor de European Business Awards for the Environment (EBAE): een prijs voor bedrijven die de grootste bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling op het gebied van eco-innovatie.  

De EBAE kent zes awards:

  • The Management Award (micro and small companies)
  • The Management Award (medium and large companies)
  • The Product and Services Award
  • The Process Award
  • The Developing Country Cooperation Award
  • The Business and Biodiversity Award

Het bestuur van de Koning Willem I Stichting en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat moedigen deelname aan deze Europese prijs zeer aan.

Nederlandse winnaars

In het verleden heeft een aantal Nederlandse ondernemingen een EBAE Award gewonnen. Het Nederlandse bedrijf Fairphone won de prijs in 2016 in de categorie International Business Cooperation.

In 2014 en 2018 leverde de Koning Willem I Stichting zelfs de winnaars van een EBAE Award. Interface Nederland B.V. uit Scherpenzeel, in 2014 genomineerd voor de prestigieuze Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, won de European Business Award for the Environment 2014-2015 in de categorie International Business Cooperation. Dit werd bekendgemaakt door de Europees Commissaris voor Milieu, Maritieme zaken en Visserij, Karmenu Vella, tijdens een ceremonie op de 17e editie van het Europees Forum voor eco-innovatie in Lyon, Frankrijk.

In 2018 waren DSM-Niaga en Eosta B.V. genomineerd voor de European Business Awards for the Environment. Beide bedrijven stonden in de Top 12 voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap waarvan Eosta B.V. uiteindelijk de grote winnaar was. Eosta B.V. kreeg The Developing Country Cooperation Award uitgereikt tijdens de EBAE Awards-ceremonie in Wenen (Oostenrijk). DSM-Niaga werd vernoemd tot runners-up voor The Process Award.

Contact

Secretariaat
Koning Willem I Stichting
drs. Gert van der Houwen MSc,
Secretaris

Contactpersoon
Romy Blankenspoor

Postadres:
Kapteynstraat 1, Suite 140
2201 BB Noordwijk
Telefoon: 070 - 20 60 171
Email:

Volg ons op social media

Contact