EBAE

European Business Awards for the Environment

European Business Awards for the Environment

Genomineerden voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap kunnen zich aanmelden voor de European Business Awards for the Environment (EBAE).

De EBAE kent dezelfde categorieën als de Koning Willem I Prijs voor Duurzaam Ondernemerschap: Management Award for sustainable development, Product Award for for sustainable development, Proces Award for sustainable development, and Business Cooperation Award for sustainable development.

Daarnaast heeft de EBAE nog een eigen vijfde categorie 'Business & biodiversity Award'. Die prijs wordt toegekend aan een van de kandidaten in de vier categorieën. De Koning Willem I Plaquette kent deze categorie niet.

Het bestuur van de Koning Willem I Stichting en het ministerie van Infrastructuur en Milieu moedigen deelname aan deze Europese prijs zeer aan.

Nederlandse winnaars

In het verleden heeft een aantal Nederlandse ondernemingen een EBAE Award gewonnen. Het Nederlandse bedrijf Fairphone won de prijs in 2016 in de categorie International Business Cooperation.

In 2014 leverde de Koning Willem I Stichting zelfs de winnaar voor een EBAE Award. Interface Nederland B.V. uit Scherpenzeel, in 2014 genomineerd voor de prestigieuze Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, won de European Business Award for the Environment 2014-2015 in de categorie International Business Cooperation. Dit werd bekend gemaakt door de Europees Commissaris voor Milieu, Maritieme zaken en Visserij, Karmenu Vella, bij een ceremonie tijdens de 17e editie van het Europees Forum voor eco-innovatie in Lyon, Frankrijk.

Dit jaar zijn DSM-Niaga en Eosta B.V. genomineerd voor de European Business Awards for the Environment. Een prijs voor bedrijven die de grootste bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling op het gebied van eco-innovatie. Beiden bedrijven stonden in de Top 12 voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap waarvan Eosta B.V. uiteindelijk de grote winnaar was.  De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de EBAE Awards ceremonie, die gehouden zal worden op 14 november 2018 in Wenen (Oostenrijk).

Contact

Secretariaat
Koning Willem I Stichting
drs. Gert van der Houwen MSc,
Secretaris

Contactpersoon
Romy Blankenspoor

p/a VDH Bestuurszaken
Wolga 5
2491 BK Den Haag
Telefoon: 070 - 20 60 171
Email:

Volg ons op social media

Contact