Het laatste nieuws

Gamechangers binnen de textiel- en fashion industrie: ontmoet de Plaquette genomineerden van 2020

24 september 2020

Om de genomineerden in de spotlight te zetten stellen wij alle bedrijven gedurende de komende weken nogmaals voor. Inmiddels hebben deze bedrijven een aantal hobbels genomen en voor velen is het einde dan ook in zicht. Afgelopen week presenteerden de deelnemers hun visie op ondernemerschap, de toekomst en meer. Zo ook de genomineerden van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, waarvan een aantal in dit artikel een welverdiend moment van aandacht krijgen. Het zijn MYOMY, Schijvens Confectiefabriek en TRIBOO!
 
MYOMY: fashion met een duurzaam randje
Fashionable, fris en duurzaam. Zo presenteert MYOMY zich door middel van een brede collectie aan duurzame tassen en accessoires. Een voorbeeld is de iconische ‘paper bag’.  Ieder design wordt gerealiseerd met oog op lange termijn-partnerschappen met fairtrade organisaties. Met dit gedachtegoed in het achterhoofd weet MYOMY te laten zien dat het wel degelijk anders kan binnen de fashion industrie. 

Circulaire bedrijfskleding door Schijvens
Schijvens Confectiefabriek is een waar begrip in de fashion industrie als het aankomt op bedrijfskleding. Sinds 1863 streeft Schijvens naar een economie waarin circulair produceren aan de orde van de dag is. Na jarenlang onderzoek doen heeft Schijvens bovendien een innovatief concept in werking gezet, namelijk het gebruik van petflessen als basis voor hun producten. Een echte gamechanger
 
TRIBOO: circulair met meubilair
Naast Schijvens is ook TRIBOO hard aan de weg aan het timmeren als het gaat om circulair produceren. Zo veranderen zij ‘waardeloze’ afvalstromen van kunststof- en natuurlijke vezels met upcycling technieken om deze om te zetten naar circulaire kantoorinrichting. De meubels zijn niet alleen mooi om te zien en goed voor het milieu, maar ook praktisch in vervoer en daarmee minder belastend voor het verkeer.
 
Wil je meer zien, horen en weten van onze genomineerden? Bekijk de video’s van de nominatiedagen 2020 op ons YouTube kanaal.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel