Blijf op de hoogte

Philips: ‘Vanaf 2025 elk jaar het leven van drie miljard mensen verbeteren’

28 september 2017

Koninklijke Philips, wereldwijd marktleider op het gebied van gezondheidstechnologie, breidt zijn inzet in het kader van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling uit. Het introduceert daarvoor een reeks mondiale programma’s om in een aantal regio’s de toegang tot gezondheidszorg mogelijk te maken en te versterken.

Om die toezegging waar te maken, werkt Philips samen met regeringen en NGO’s, cliënten in de zorgsector, consumenten en andere partijen om zo zijn visie – vanaf 2025 elk jaar het leven van drie miljard mensen verbeteren – te kunnen realiseren. Daarnaast heeft Philips zijn eerdere doelstelling voor gemeenschappen met slecht toegankelijke zorg uitgebreid met de toezegging dat vanaf 2025 elk jaar het leven van 300 miljoen mensen, inclusief vrouwen en kinderen, moet worden verbeterd.

Hoogwaardige zorg
“Bij Philips zijn we van mening dat er altijd een manier is om het leven te verbeteren,” zegt Frans van Houten, CEO van Koninklijk Philips. “Daarom hebben we ons ook ten doel gesteld om vanaf 2025 elk jaar het leven van drie miljard mensen te verbeteren. We zijn al een heel eind op weg: vorig jaar zijn 2,1 miljard mensen met Philips in aanraking gekomen. We zijn er sterk van overtuigd dat we door het gebruik van technologie en verantwoordelijk leiderschap de toegang tot hoogwaardige zorg kunnen bevorderen en betere zorgresultaten voor iedereen kunnen realiseren.”

 

 

 

 

 

 

 

 


Every Woman Every Child
 
In 2014 heeft Philips toegezegd het VN-initiatief Every Woman Every Child te zullen ondersteunen, waarbij voor 2025 wordt ingezet op verbetering van het leven van ten minste 100 miljoen vrouwen en kinderen in Afrika en Zuidoost-Azië. Dit jaar breidt Philips deze toezegging uit naar 300 miljoen mensen in gemeenschappen met slecht toegankelijke zorg. Daarbij gaat aandacht uit naar de vaak kritieke behoeften van vrouwen en kinderen in veel gemeenschappen, evenals naar de bijkomende druk door de toename van niet-overdraagbare ziekten (NOZ) in gemeenschappen die sowieso al lijden onder gebrekkige toegang tot zorg.

Meer informatie:
www.philips.nl

 

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel