Het laatste nieuws

Paleis Soestdijk decor voor nomination-event Koning Willem I Plaquette

20 februari 2020

Den Haag, 20 februari 2020 - Paleis Soestdijk vormt het decor van het nomination-event van de Koning Willem I Stichting op dinsdag 3 maart a.s. Tijdens dit evenement maakt de stichting de twaalf genomineerde ondernemingen voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaamheid op feestelijke wijze bekend.

De locatiekeuze voor het nomination-event is een logische gezien de gedeelde missie van de Koning Willem I Stichting en Paleis Soestdijk. Beide organisaties bieden een onafhankelijk podium aan innovatieve en inspirerende ondernemingen en brengen deze ondernemingen met elkaar in contact zodat successen en ideeën worden gedeeld. Daarnaast speelt duurzaamheid een grote rol. Zo reikt de stichting tweejaarlijks de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaamheid uit aan duurzame ondernemingen als blijk van erkenning en waardering. Paleis Soestdijk ondergaat momenteel een transitie met de ambitie het meest duurzame paleis van de wereld te worden. Het koninklijke karakter van de locatie is een mooi en bijzonder detail gezien de rol die Hare Majesteit Koningin Máxima vervult als erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Tijdens het nomination-event op 3 maart wordt de top 12 van genomineerde ondernemingen voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap bekendgemaakt. Dit wordt gedaan door Anne-Marie Rakhorst, vakjuryvoorzitter en bestuurslid van de Koning Willem I Stichting. De genomineerde ondernemingen blijven in de race voor de plaquette en kunnen zich aanmelden voor de European Business Awards for the Environment.

Podium voor excellent en innovatief ondernemerschap
Paleis Soestdijk wordt de komende jaren getransformeerd tot een onafhankelijk podium voor de kroonjuwelen van de Nederlandse maak- en kennisindustrie. Op interactieve wijze wordt in het paleis en het omringende park het beste van het beste dat ons land te bieden heeft gepresenteerd op het gebied van water, agricultuur & voeding, energie en gezondheid. Frans van der Avert, directeur Paleis Soestdijk I Made by Holland: “Wij onderstrepen de doelstellingen van de Koning Willem I Stichting van harte en zien in haar een belangrijke partner voor onze plannen met Soestdijk. Ik ben dan ook verheugd dat Paleis Soestdijk op 3 maart het podium is voor de stichting en de meest duurzame ondernemingen en ondernemers van 2020 van Nederland.

“Combinatie van duurzame karakter en koninklijk tintje extra bijzonder”
Romy Blankenspoor, directeur van de Koning Willem I Stichting, is verheugd over de unieke locatie en samenwerking met Paleis Soestdijk: “Het is fantastisch dat we te gast mogen zijn op Paleis Soestdijk. Deze prachtige locatie die wordt omgetoverd tot de landingsplek voor duurzame en innovatieve ondernemers, past geheel bij de ambities van de Koning Willem I Stichting. Samen met Paleis Soestdijk kunnen we nog meer ondernemingen de aandacht en erkenning geven die zij verdienen. Bovendien maakt de combinatie van het duurzame karakter en het koninklijke tintje deze samenwerking extra bijzonder.” 


Over Paleis Soestdijk
Sinds december 2017 is Paleis Soestdijk in het bezit van MeyerBergman Erfgoed Groep. Het landgoed wordt de komende jaren gerestaureerd en ontwikkeld tot dé landingsplek voor de Nederlandse industrie en innovatie. Naast deze podiumfunctie biedt Paleis Soestdijk in de toekomst ruimte aan een groot aantal andere functies waaronder: horeca, hotel, evenementen en overige publieksfuncties. Door de veelheid aan functies en de afwisselende en ook steeds veranderende programmering wordt Paleis Soestdijk een bestemming voor iedereen. Bekijk hier de video over de toekomst van Paleis Soestdijk I Made by Holland. Meer info: www.paleissoestdijk.nl.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel