Blijf op de hoogte

Nominaties KW1 Prijs MKB 2020 - Noord

2 maart 2020

De genomineerde MKB-ondernemingen in regio Noord zijn:

  • Omrin (Leeuwarden)
  • Lode Holding B.V. (Groningen)
  • C.G. Holthausen B.V. (Hoogezand)

 

Omrin werkt aan circulaire economie


Wat maakt Omrin uniek?

Omrin (Fries voor ‘kringloop’) wil als inzamelaar en verwerker van afval het meest duurzame en circulaire afval- en grondstoffenbedrijf van Nederland zijn. Voor ruim 175.000 huishoudens in 12 Friese gemeenten, 4 Groningse en ruim 8.500 bedrijven en instellingen zamelt Omrin het afval in. Omrin verwerkt het huishoudelijk afval van bijna 800.000 huishoudens in 18 Friese gemeenten, 2 Groningse gemeenten, 6 Noord-Veluwse gemeenten en 6 Zuid-Hollandse gemeenten en vele bedrijven. Omrin, waarvan de aandelen in handen zijn van een aantal gemeenten, zet alles op alles om uit afval zoveel mogelijk grondstoffen terug te winnen en duurzame energie te produceren.

Gevestigd
Leeuwarden

Wie zijn de mensen achter Omrin?
John Vernooij, algemeen directeur

Hoeveel medewerkers?
208

Wat zijn de ambities?
Omrin droomt van een circulaire economie, een systeem waarin grondstoffen en producten zoveel mogelijk worden hergebruikt. Omrin zet daarom alles op alles om afval optimaal in te zamelen, grondstoffen terug te winnen en duurzame energie te produceren.

Website Omrin

 

Lode is een begrip in de zorg en sport


Wat maakt Lode Holding uniek?
Lode Holding is de afgelopen jaren gegroeid van instrumentmakerij naar fabrikant van hoogwaardige medische apparatuur met wereldwijde afzet en naamsbekendheid. Ook in de sport is het merk Lode bekend. Veel gouden medaillewinnaars op de laatste Olympische Spelen trainden op een Lode. De apparaten van Lode zijn te vinden in zorg- en revalidatiecentra, waarbij prestaties worden gemeten dankzij de door het bedrijf, ook met partners, hoogwaardige technologie.

Gevestigd

Groningen

Hoe lang bestaat Lode Holding?

1948

Wie zijn de mensen achter Lode Holding
Johannes Wolters, algemeen directeur

Hoeveel medewerkers?
Ca. 90

Wat zijn de ambities?
Lode Holding streeft ernaar om binnen de Life Science-sector met technologische oplossingen een maatschappelijke- en economische bijdrage te kunnen leveren aan de zorg, een gezonde leefomgeving en kwaliteit van leven. Om dit te kunnen realiseren is samenwerking, in elke vorm, van essentieel belang. Dit geldt zowel voor de dochters onderling alsmede het aangaan van duurzame samenwerkingsverbanden om samen te kunnen blijven innoveren.

Website Lode Holding

 

De missie van C.G. Holthausen is ‘zero emission’


Wat maakt C.G. Holthausen uniek?
Holthausen Groep levert schone technologie en duurzame energie aan bedrijven en overheden en is de laatste jaren vooral bekend geworden door hun voortrekkersrol bij de installatie van groene waterstoftechnologie in mobiliteitsoplossingen. C.G. Holthausen levert toebehoren aan de industrie, zorg en recreatieve markt, maar ook kennis en middelen voor veiligheid op de werkvloer aan groot industrie, zorg- en onderwijsinstellingen en het MKB. De kenniscombinatie van energie, veiligheid en duurzaamheid kenmerkt het innovatieve karakter van het Groningse bedrijf.

Gevestigd
Hoogezand

Hoe lang bestaat Holthausen?
Sinds 1945

Wie zijn de mensen achter Holthausen?
Stefan Holthausen en Carl Holthausen

Hoeveel medewerkers?
60

Ambitie?
Holthausen Groep zet fors in op waterstof en andere duurzame brandstoffen. In 2016 is speciaal daarvoor Holthausen Clean Technology opgericht. Clean Technology houdt zich bezig met de ombouw van mobiliteit naar waterstof. De nieuwste waterstofvulpunten worden door Holthausen Energy Points in het Amsterdamse havengebied en in Groningen aangelegd.

Website Holthausen

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel