Blijf op de hoogte

Koppert Cress benut zomerwarmte in de winter

27 september 2017

Bij Koppert Cress wordt een slim verwarm- en koelsysteem in de kas toegepast. De JSK, ontworpen door Certhon, kan met water van 40 graden Celsius op energiezuinige wijze de kas gelijkmatig verwarmen. Het warme water komt uit ondergrondse bronnen dat in de zomer als restwarmte is opgeslagen. ’s Zomers vindt het omgekeerde proces plaats.

De JSK staat tussen het gewas, zuigt van boven lucht aan, verwarmt deze en blaast de warme lucht gelijkmatig onder het gewas de kas in. Hierdoor ontstaat een volledig egale luchtverdeling in de afdeling. Samen met de betonvloerverwarming komt de kas van Koppert Cress hiermee op de gewenste temperatuur. De warmtepomp zorgt voor extra, hoogwaardige warmte als dat nodig is. In het gehele proces wordt geen verwarmingsketel gebruikt, wat zorgt voor lagere energiekosten.

Omgekeerd proces
In de zomer vindt het omgekeerde proces plaats. Met het water uit de koude bron wordt de kas gekoeld door middel van de JSK. Ook hier zorgt de warmtepomp voor eventueel benodigde extra kou. Bijkomend voordeel is dat de verschillende systemen eenvoudig en op afstand bediend kunnen worden.

Meer informatie:
http://benelux.koppertcress.com

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel