Blijf op de hoogte

Fairphone wint European Business Award for the Environment

27 oktober 2016

Het Nederlandse bedrijf Fairphone heeft de European Business Award for the Environment (EBAE) gewonnen in de categorie International Business Cooperation. De ceremonie vond op 27 oktober 2016 plaats in het historische museum Seaplane Harbour in Tallinn, Estland. De EBAE heeft dezelfde categorieën als de Koning Willem I Prijs voor Duurzaam Ondernemerschap.

Fairphone won de prijs door de wijze waarop zij niet alleen een telefoon produceren die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, maar ook omdat zij de gehele keten verduurzamen. De maatschappelijk betrokken onderneming zet zich in voor eerlijkere elektronica. Fairphone won in een competitie met 184 kandidaten uit Europese landen. Twee andere Nederlandse bedrijven haalden een finaleplaats: Interface Europe in de categorie ‘Management’ en Direct Current in de categorie ‘Proces’.

Ander Nederlands succes

Het bestuur van de Koning Willem I Stichting en het ministerie van Infrastructuur en Milieu moedigen deelname aan deze Europese prijs zeer aan. In het verleden hebben Nederlandse ondernemingen vaker een EBAE gewonnen. In 2014 leverde de Koning Willem I Stichting de winnaar voor een EBAE. Interface Nederland uit Scherpenzeel, in 2014 genomineerd voor de prestigieuze Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, won toen eveneens in de categorie International Business Cooperation de European Business Award for the Environment.

Meer over de EBAE

Overzicht Volgend artikel