Het laatste nieuws

Elf regionale genomineerden Koning Willem I Prijs bekendgemaakt

22 maart 2018

Uiteenlopende mkb-nominaties: van fairtrade chocolade tot medische hulpmiddelen

De regionale genomineerden voor de Koning Willem I Prijs in de categorie mkb zijn bekend. Donderdagmiddag 22 maart werden in het provinciehuis Arnhem de ondernemingen per regio (noord, oost, zuid, west) verkozen die meedingen naar deze prestigieuze Nederlandse ondernemingsprijs. De genomineerden zijn Apollo Group B.V. en Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. uit regio noord, DEMCON, Holland Food Service Vers Panklaar B.V. en CIREX B.V. uit regio oost, AAE B.V., CM.com en Saman Groep uit regio zuid en Tony's Chocolonely Nederland B.V., Kiremko B.V. en BioClin B.V. uit regio west.

De elf ondernemingen werden bekendgemaakt door Michiel Scheffer, gedeputeerde bij de provincie Gelderland en Sigrid Helbig, directeur van The Economic Board. De Koning Willem I Prijs is een initiatief van de Koning Willem I Stichting om bekendheid te geven aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie en wordt op 28 mei 2018 uitgereikt.

Belang van het mkb
De nominatiemiddag werd geopend door Gert van der Houwen, secretaris van de Koning Willem I Stichting. Hij benadrukte het belang van het mkb voor de Nederlandse economie en het doel van de Koning Willem I Prijs om goed ondernemerschap te stimuleren en belonen. Michiel Scheffer, gedeputeerde bij de provincie Gelderland, maakte vervolgens bekend welke ondernemingen per regio door de regionale juryvoorzitters genomineerd zijn.

Uiteenlopende nominaties
De elf genomineerde ondernemingen opereren in uiteenlopende branches: van technologie en innovatie tot zorg, gezondheid en voedselmiddelen. Van de genomineerden wordt eind april een selectie gemaakt met drie finalisten. De winnaar wordt gekozen tijdens de bestuursvergadering van de Koning Willem I Stichting. Hiervan is Hare Majesteit Koningin Máxima erevoorzitter.

Regio noord
Apollo Group B.V. – Coevorden (Drenthe)
Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. – Bolsward (Friesland)

Regio oost
CIREX B.V. – Almelo (Overijssel)
DEMCON – Enschede (Overijssel)
Holland Food Service Vers Panklaar B.V. – Wijchen (Gelderland)

Regio zuid
AAE B.V. – Helmond (Noord-Brabant)
CM.com – Breda (Noord-Brabant)
Saman Groep – Zierikzee (Zeeland)

Regio west
Tony's Chocolonely Nederland B.V. – Amsterdam (Noord-Holland)
Kiremko B.V. – Montfoort (Utrecht)
BioClin B.V. – Delft (Zuid-Holland)

Over de Koning Willem I Prijs & Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap
De Koning Willem I Stichting reikt sinds 1958 tweejaarlijks de Koning Willem I Prijs in de categorieën ‘grootbedrijf’ en ‘mkb’ uit en daarnaast de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Ze vormen de ultieme bekroning op goed ondernemerschap. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V., bekleedt de functie van voorzitter. De onafhankelijke ondernemingsprijzen worden actief gesteund door het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Bijschrift foto: De genomineerde ondernemingen voor de Koning Willem I Prijs in de categorie mkb (foto: Just Justa).

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel