Het laatste nieuws

Chris Buijink: Uitnemend ondernemerschap blijven eren

23 augustus 2021

 

Chris Buijink is bijna twintig jaar betrokken geweest bij de Koning Willem I prijzen. In 5 vragen kijkt hij terug op de afgelopen jaren. En… Is hij optimistisch over de toekomst van de prijs. ‘Het is belangrijk om uitnemend ondernemerschap te blijven eren.’


1. Hoe kijkt u terug op uw periode bij de Koning Willem I Prijs?

,,Met heel veel plezier. Ik ben een kleine 20 jaar betrokken geweest bij de KW1 Prijs. Eerst bij Economische Zaken en de laatste jaren vanuit de Nederlandse Vereniging van Banken. Met sommige bedrijven die in de prijzen zijn gevallen heb ik vooral in mijn EZ-periode echt een band opgebouwd. Leuk om die bijvoorbeeld op het oud-winnaarsdiner dan weer tegen te komen.

2. Wat maakt de Koning Willem I Prijs nou zo bijzonder?

,,Het is de prijs der prijzen voor Nederlands ondernemerschap, de oscar voor het grootbedrijf, mkb en bedrijven met een focus op duurzaamheid. Het zet moedig, verstandig en duurzaam ondernemerschap in de schijnwerpers.”

3. Wat heeft uw tijd als bestuurslid van Koning Willem I Prijs u gebracht?

,,In die jaren bij het bestuur ben ik erg geïnspireerd door alle Nederlandse topbedrijven, groot en klein, die zijn langsgekomen. Ik heb in mijn lange jaren bij EZ bedrijven geboren zien worden, zoals ASML als een spin-off van Philips.”

4. Wat brengt de Koning Willem I Prijs een deelnemer?

,,Enorme trots! Het is ook goed voor de teams in de bedrijven, het gevoel dat je het samen hebt geflikt. Ook andere genomineerden die in het zonnetje worden gezet zien het als bekroning van hun werk. Het koninklijke bezoek achteraf maakt het natuurlijk wel heel erg bijzonder.”

5. Hoe ziet u de toekomst van de Koning Willem I Prijs?

,,We leven door een digitale revolutie heen, dat zie je ook in het ondernemerschap terug. De laatste jaren is door de komst van de Plaquette ook meer duurzaam ondernemerschap naar boven gekomen. Dat brengt een nieuwe golf aan duurzame bedrijven met zich mee die zich meldt voor de prijs. Het is belangrijk uitnemend ondernemerschap te blijven eren.”

 

 

 

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel