Delen van kennis,
uitwisselen van ervaringen

Ondernemerschap

Nederlanders zijn ondernemers, handelaren, ontdekkers. Een bedrijvig volk, met een grote mate van nieuwsgierigheid. We passen ons goed aan onze omgeving aan, zijn niet bang om over grenzen heen te stappen. We spreken onze talen en hebben een neus voor mogelijkheden. Een klein land, met een groot buitenland.

De Koning Willem I Stichting heeft met al die winnaars, sinds 1958, van de Koning Willem I Prijs een schat aan ervaring in huis als het gaat om ondernemerschap. Het uitreiken van de prijs, iedere twee jaar, aan toonaangevende bedrijven, laat zien wat Nederland in huis heeft aan kennis en kunde, als het om ondernemerschap gaat.

Die kennis en kunde wil de Koning Willem I Stichting delen. Dat doet zij door met inhoudelijke partners programma’s op te zetten, of te participeren. Zodat het bedrijfsleven in Nederland, bestaand en aanstormend, kan leren van die ruime ervaring aan ondernemerschap die voorhanden is.


De Koning Willem I Stichting werkt samen met:Nlgroeit is een landelijk programma dat in 2016 is gelanceerd. Nlgroeit is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, NL2025, NLelevator, KVK. Nlgroeit ontwikkelt en support initiatieven waarbij ondernemers elkaar helpen in hun groeiproces. Zowel nlgroeit als de Koning Willem I Stichting richten zich op (top)ondernemers, ondernemingen en ondernemerschap in Nederland. Samen maken zij zich sterk voor positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. Kijk op hun website voor meer informatie.De Maatschappij is hét onafhankelijke netwerk voor ondernemende mensen uit overheid, bedrijven en kennisinstellingen. De leden gaan open en onbevangen met elkaar in gesprek. Ze inspireren elkaar om verder te denken dan het eigen vakgebied en eigenbelang. Ook nemen ze initiatieven die bijdragen aan vernieuwing en een sterke, ondernemende samenleving. Kijk op hun website voor meer informatie.


Ondernemerscoaches

Het is bewezen dat ondernemers beter gaan presteren als zij – in meer of mindere  mate – worden bijgestaan door ervaren coaches. Ondernemers die de klappen van de zweep kennen. Die vanuit andere, frisse invalshoeken een ondernemer bijstaan. Niet om ze op hun fouten te wijzen. Nee, om ze vooral te coachen het goede verder te ontwikkelen.

Met deze partijen werkt de Koning Willem I Stichting samen. In de komende periode zullen we hier met regelmaat over gaan communiceren.

Contact

Secretariaat
Koning Willem I Stichting
drs. Gert van der Houwen MSc,
Secretaris

Contactpersoon
Romy Blankenspoor

Postadres:
Kapteynstraat 1, Suite 140
2201 BB Noordwijk
Telefoon: 070 - 20 60 171
Email:

Volg ons op social media

Contact