Blijf op de hoogte

Koningin Máxima brengt bezoek aan CSU

17 april 2021

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt op dinsdag 20 april een werkbezoek aan schoonmaakbedrijf CSU in Uden, de winnaar van de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf.
 

CSU is vanuit elf vestigingen landelijk actief in de schoonmaakbranche en biedt werk aan ruim vijftienduizend medewerkers. De onderneming heeft vestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Eindhoven, Houten en Den Haag. Duurzaamheid, goed werkgeverschap, hospitality en innovatie zijn belangrijke thema’s die in de bedrijfsvoering en diverse projecten terugkomen. Door de uitbraak van COVID-19 en de hygiënische maatregelen daaromheen is het belang van goed schoonmaakwerk enorm toegenomen.
 

Tijdens het bezoek krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het bedrijf, waarbij aandacht wordt gegeven aan CSU’s innovatie-initiatieven, zoals het opleiden van schoonmakers via virtual reality. Medewerkers van andere vestigingen zijn hierbij via een online stream aanwezig om toelichting te geven.

Aan de orde komt onder meer de manier waarop CSU balans aanbrengt tussen hospitality en automatisering om het werk van alle medewerkers en zakelijke klanten leuker, efficiënter en veiliger te maken. Ook worden verschillende toepassingen, zoals BE Clean, datagestuurde schoonmaak en praktische duurzaamheidsoplossingen getoond. Tijdens de digitale gesprekken met medewerkers wordt ook ingegaan op de ervaringen van de schoonmakers tijdens deze corona-periode.
 

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.

De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De Koning Willem I Prijs wordt tweejaarlijks toegekend in de categorieën grootbedrijf en midden-en kleinbedrijf. De Plaquette voor duurzaam ondernemerschap beloont daarnaast duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting.

 

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel