Blijf op de hoogte

CSU maakt van bezoek koningin Máxima geslaagde show

20 april 2021

Schoonmaakbedrijf CSU, winnaar van de Koning Willem I prijs in de categorie Grootbedrijf, stond voor een uitdaging: hoe ontvangen we in deze coronatijd van beperkende maatregelen en afstand houden koningin Máxima bij ons bedrijf?

De oplossing was inventief. Het restaurant van het hoofdkantoor in Uden was omgetoverd tot een tv-studio waarvan uit het hele bezoek live-gestreamd werd zodat alle medewerkers van de onderneming, waar ook in Nederland actief, het bezoek op de voet konden volgen.

CSU ontvangt koningin Máxima

De koningin, die erevoorzitter is van de Stichting Koning Willem I, werd rondgeleid door directievoorzitter van CSU, John van Hoof.

Vernieuwingen

Máxima werd door Van Hoof geïnformeerd over de laatste vernieuwingen in de schoonmaakbranche. CSU is koploper als het gaat om innovaties. Zo kreeg Máxima te zien dat het bedrijf ernst is met het terugdringen van de Co2-uitstoot. Resultaat: duurzame bedrijfskleding, maar ook speciale vuilniszakken.

Ook is er aandacht voor werknemers die onverhoopt in de knel komen. CSU is erin geslaagd een actief schuldhulpverleningsprogramma voor het personeel te ontwikkelen. Daardoor is het aantal loonbeslagen met de helft terug gebracht. Ook liet CSU een speciaal door het bedrijf ontwikkelde visuele arbeidsovereenkomst zien. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor laag geletterden en anderstaligen de arbeidsovereenkomst beter te begrijpen.

Tablet

Daarnaast maakte de koningin kennis met schoonmaakster Laila Lachman. Zij heeft bij haar werkzaamheden een tablet bij de hand terwijl zij een kantoorpand reinigt. De tablet staat in verbinding met sensoren in het pand. Het maakt het mogelijk dat de schoonmaakster kan zien welke ruimte moet worden schoongemaakt, en welke kan worden overgeslagen. De zogenaamde data-gestuurde schoonmaak, waardoor efficiënter wordt gewerkt.

Bekijk hieronder de samenvatting van het werkbezoek koningin Máxima aan het hoofdkantoor van CSU in Uden.

 

 

 

 

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel