Blijf op de hoogte

Terugblik werkbezoek TOBROCO Machines

12 juni 2017

Van de tekenkamer tot de R&D-ruimte en van het verkoopkantoor tot de productielijn. Koningin Máxima nam donderdag 8 juni alle tijd voor TOBROCO Machines in Oisterwijk. De Brabantse machinebouwer won vorig jaar de Koning Willem I Prijs in de categorie midden- en kleinbedrijf en kon zodoende rekenen op koninklijk bezoek. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

TOBROCO is fabrikant van machines voor onder meer de landbouw, wegenbouw en terreinonderhoud. Het bedrijf won de Koning Willem I Prijs – de ‘Oscar’ van het Nederlandse bedrijfsleven – door zijn durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen. Directeur Toine Brock gaf koningin Máxima een rondleiding door het bedrijf en vertelde over de innovaties die TOBROCO toepast bij de ontwikkeling van nieuwe machines en in het productieproces.
Een terugblik:

Koningin Máxima kreeg in de R&D-ruimte uitleg van de engineers en een demonstratie van een nieuwe machine met milieuvriendelijke techniek. Specifiek voor het ontwikkelen van nieuwe machines is in 2016 een eigen ontwikkelingscentrum geopend om prototypes te bouwen en te testen.

Alle machines worden ontworpen en gebouwd in de moderne fabriek in Oisterwijk. Bij de productielijn (foto onder) werd koningin Máxima bijgepraat over het papierloos aansturen van deze lijn en de routing van de machines. TOBROCO biedt één van de breedste portfolio's in de industrie met een totaal van 36 verschillende modellen in veertig landen.

Na een demonstratie op het buitenterrein was het tijd voor een groepsfoto met de ruim 180 medewerkers. Nadat het personeel spontaan applaudisseerde toen koningin Máxima kwam aanlopen, nam ze vervolgens lachend plaats tussen Toine Brock en zijn vrouw Caroline.

Aan belangstelling geen gebrek: onder toeziend oog van zowel het toegestroomde publiek als de uitgenodigde pers nam de koningin na ruim anderhalf uur weer afscheid van TOBROCO. “Dit bezoek is een kroon op het harde werken,” zo zei Toine Brock nadat koningin Máxima in de auto was gestapt.

Foto’s: Sander van der Torren (www.torren.nl)

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel