Het laatste nieuws

Innovatieve oplossingen voor verminderde CO2-uitstoot en meer: de genomineerden van de Plaquette 2020

29 september 2020

Het juryproces rondom de Koning Willem I prijzen beweegt zich naar de volgende fase, namelijk: de bekendmaking van de drie finalisten per categorie! Binnenkort zullen deze drie gelukkige bedrijven te horen krijgen dat zij in de in het laatste stadium van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap zitten. De groep genomineerden bestaat voor nu nog uit twaalf deelnemers, die we opnieuw voorstellen om het geheugen op te frissen. Ontmoet dit keer BTG Biomass Technology Group, HeatMatrix Group B.V. en Kuijpers.
 
Een onafhankelijk, privaat bedrijf met een unieke visie op groene energie
BTG Biomass Technology Group is gespecialiseerd in het omzetten van biomassa in brandstoffen, energie en biobased grondstoffen. Door te specialiseren in ‘Consultancy & Projectontwikkeling’ en ‘Onderzoek & Technologieontwikkeling’ weet BTG Biomass Technology Group zich te positioneren als een uniek bedrijf binnen de groene energiesector. BTG Biomass Techology Group is met haar pyrolyse-technologie voor olie met recht een gamechanger te noemen volgens de vakjury.
 
Kuijpers: familiebedrijf met een hart voor energieneutrale installaties
Familiebedrijf Kuijpers zet zich op een tal van vlakken in voor een duurzamer Nederland. Sinds 2013 zijn zij bezig om hun visie een werkelijkheid te maken. Deze visie beslaat het voornemen om alleen nog maar energieneutrale en ‘gezonde’ installaties te realiseren. Het werk van Kuijpers, namelijk het ontwerpen, bouwen én onderhouden van technische installaties in gebouwen en industrie, zorgt dat zij zonder twijfelen een verschil maken in het realiseren van gezondere werkomgevingen.
 
Innovatieve oplossingen voor verminderde CO2-uitstoot dankzij HeatMatrix Group BV
“Een fantastisch herwinningsproces en een product met veel potentie,” aldus de vakjury naar aanleiding van de presentatie van HeatMatrix Group BV. Ook dit bedrijf is toonaangevend als het aankomt op groene energie. Door HeatMatrix Group BV’s innovatie (een energiezuinige warmtewisselaar), is het mogelijk om 50% van de energie die wordt uitgestoten via industriële schoorstenen terug te winnen. Zo wordt de CO2-uitstoot op innovatieve wijze aanzienlijk verminderd met dank aan HeatMatrix Group BV.

Wil je meer zien, horen en weten van onze genomineerden? Bekijk de video’s van de nominatiedagen 2020 op ons YouTube kanaal.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel