Blijf op de hoogte

Verantwoord én lekker eten dankzij deze bedrijven: de MKB nominaties

13 oktober 2020

Ontmoet de genomineerde bedrijven in de categorie MKB met een focus op duurzaam genieten
 
Het is geen geheim dat consumenten steeds meer weten en willen van de bedrijven in de voedselsector. De focus op ‘goed eten’ en bovendien op sociaal verantwoorde productie neemt steeds verder toe. De volgende bedrijven in de categorie MKB dragen op hun eigen manier bij aan deze ontwikkelingen. Ontmoet Tony Chocolonely, De Smaakspecialist en Gulpener!
 
Tony's Chocolonely: smaakvol en slaafvrijTony’s is geen vreemde voor de Koning Willem I Stichting dit jaar, ze zijn dubbel genomineerd voor zowel de Plaquette als in de categorie MKB. De visie van Tony’s Chocolonely is dan ook bewonderenswaardig. Dankzij Tony’s slaafvrije beleid staat duurzaamheid hoger op ieders agenda binnen de industrie. De vrolijke, felgekleurde chocoladereep heeft dan ook binnen korte tijd een leidende marktpositie weten te bemachtigen.
 
Verantwoord eten voor iedereen toegankelijk met De SmaakspecialistDe Smaakspecialist gelooft in de kracht en positieve invloed van biologische voeding. Zo ontwikkelt, produceert en distribueert het bedrijf duurzame levensmiddelen. Door aandacht te hebben voor mens, natuur en milieu weet De Smaakspecialist producten op de markt te brengen die niet alleen gezond maar ook mooi ontworpen zijn. Daarmee hoopt De Smaakspecialist gezonder eten voor iedereen toegankelijk te maken.
 
Gulpener: een familiebedrijf met een missie"Hoe kunnen we het als duurzame ‘Vrije Brouwer’ nog beter doen? Kunnen we nóg eerlijker en lekkerder bier maken, zonder het traditionele vakmanschap uit het oog te verliezen?” Deze vragen staan centraal bij familiebedrijf Gulpener. Naast hun nominatie voor de Plaquette staan ze deze keer ook op de lijst in de categorie MKB. Gulpener is dankzij klimaatneutraal bier en door het gebruik van grondstoffen uit de directe omgeving met recht een gamechanger te noemen binnen de industrie.

Wil je de overige genomineerden leren kennen? Bekijk de video’s van de nominatiedagen 2020 op ons YouTube kanaal. 

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel