Blijf op de hoogte

Bedrijven met een hart voor de medemens: ontmoet de genomineerden in de categorie MKB

8 oktober 2020

Deze genomineerden van de KW1 Prijs hebben een hart voor zorg, beweging én een hogere kwaliteit van leven

De manier waarop we kijken naar zorg en gezond leven blijft in constante ontwikkeling. Zeker nu rondom corona krijgt de kwaliteit van leven een steeds prominentere plaats op de publieke en politieke agenda. Het bedrijfsleven zet zich actief in om op allerlei vlakken innovatieve oplossingen te bedenken. Zo ook een aantal genomineerden binnen de Koning Willem I prijzen 2020 in de categorie MKB. Ontmoet Senior Service, Von Gahlen, Comfoor, Van Raam en Lode!  
 
Senior service: een moderne kijk op ouderenzorg


Het vergroten van het levensgeluk van senioren en het ondersteunen van mantelzorgers staat centraal bij Senior Service. Sinds 1995 zet dit bedrijf zich in voor persoonlijke thuishulp, gericht op het bieden van extra ondersteuning. Senior Service verkoopt en levert deze dienst op een eigentijdse, digitale en datagedreven manier. “Daarmee gaan wij voor de lange termijn en hopen wij daadwerkelijk iets toe te voegen aan ouder worden in Nederland,” volgens directeur Floris Vervat.

State-of-the-art, loodafschermende producten van Von Gahlen


Bijdragen aan het beter maken van mensen die ziek zijn is de drijfveer van Von Gahlen. Met deze achterliggende gedachte bouwt het bedrijf wereldwijd productiefaciliteiten voor producenten van radioactieve geneesmiddelen. De focus is het afschermen van straling bij de productie en het gebruik van medische isotopen. “Innovatie en optimale kwaliteit staan voorop,” benoemd Alex Duiker (Von Gahlen).
 
Gevoel voor gehoor bij Comfoor


Het is geen geheim dat gehoorschade een groot maatschappelijk probleem is. Comfoor zet zich in voor bewustwording rondom deze ontwikkeling, vooral bij jongeren. Door het leveren van topproducten op het gebied van geluidsbeleving, gehoorbescherming en gehoorverbetering weet Comfoor het probleem van meerdere kanten te benaderen. Inmiddels is het bedrijf een marktleider in Nederland en ook in het buitenland onder de merknaam ‘Pluggerz’. 

Mobiliteit staat voorop bij Van Raam


“Als mensen met een beperking langer mobiel en zelfstandig kunnen zijn, zijn ze gelukkiger”. Bij Van Raam staat mobiliteit voor mensen met een beperking voorop. Zo specialiseren zij zich in unieke, aangepaste fietsen, zowel voor het individu als voor meerdere personen. Op deze meeste van deze fietsen is zelfs unieke Van Raam trapondersteuning mogelijk. “Let’s all cycle” met Van Raam!
 
Lode: medische apparatuur met een Olympisch randje


Binnen zowel de sport als de zorg is Lode een bekend begrip. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van instrumentmakerij naar fabrikant van medische apparatuur. Lode streeft naar het vinden van oplossingen voor maatschappelijke- en economische kwesties op het gebied van zorg, kwaliteit van leven en gezonde leefomgevingen. De producten van Lode zijn te vinden in zorg- en revalidatiecentra maar worden ook toegepast tijdens trainingen op Olympisch niveau. Een onderscheidend bedrijf met een maatschappelijke missie!

Wil je de rest van de genomineerden leren kennen? Bekijk de video’s van de nominatiedagen 2020 op ons YouTube kanaal.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel