Blijf op de hoogte

Plaquette-finalist Tony’s Chocolonely staat voor ‘impactchocolade’

5 november 2020

Tony’s Chocolonely staat voor meer dan alleen smaakvolle chocolade. De impact die het bedrijf wereldwijd realiseert heeft de Koning Willem I Stichting onder de indruk gebracht. Samen met twee andere bedrijven strijdt Tony’s Chocolonely dan ook om de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2020.
 
Crazy about chocolate, serious about people
Chocolade, (bijna) iedereen eet het maar zelden wordt er nagedacht over waar het vandaan komt. Teun van de Keuken besloot hier verandering in te brengen. Zelfs nu is de chocoladeketen namelijk nog oneerlijk verdeeld en de cacaoboer leeft hierdoor in armoede. Sinds 2005 zet Tony’s Chocolonely zich dan ook in om de productieketen van chocolade wereldwijd aan te pakken. Door middel van vrolijke, kleurrijke én smaakvolle repen weet Tony’s Chocolonely de markt te veroveren én te veranderen.
 
Tony’s Chocolonely: een impact company
Chocolade is bij dit bedrijf niet het doel maar het middel. Het vernieuwende karakter van het bedrijf heeft een enorme impact op de cacao sector. Zo weet Tony’s Chocolonely slaafvrije chocolade internationaal op de kaart te zetten, niet alleen bij producent maar ook bij de consument. Tony’s Chocolonely heeft een inspirerend verhaal én commercieel succes, waardoor ze met recht in de top-3 van de Plaquette staan deze editie.
 
'Verandering begint bij ons'
In de video van de bekendmaking benadrukt Anne-Marie Rakhorst de bewonderenswaardige visie van Tony’s Chocolonely. Henk Jan Beltman (Chief Chocolate Officer) onderstreept dit nogmaals in zijn reactie “geld is een middel en geen doel. Nooit. Juist bedrijven kunnen en - in mijn optiek zelfs moeten - de wereld mooier maken, verandering begint bij ons liefst vandaag nog.”

Werkt de video niet? Bekijk de YouTube video dan via deze link.
 
Op naar de uitreiking
Over een paar weken is het zo ver: de uitreiking van de prijs in de categorie MKB, Grootbedrijf en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Het event zal deze editie op alternatieve wijze plaatsvinden. Ben je benieuwd naar hoe dat eruit zal zien? Houd onze social media in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel