Blijf op de hoogte

Duurzame bierbrouwerij Gulpener in finale Plaquette 2020

12 november 2020

Bierspeciallist Gulpener focust zich sinds 1825 op duurzame bierproductie. De Koning Willem I Stichting jury was dan ook onder de indruk van de ecologische en economische innovaties die Gulpener weet te realiseren. ,,Deze prijs is een kroon op ons duurzaamheidsbeleid,” zegt Jan-Paul Rutten, CEO van Gulpener.
 
‘Verbond met de Natuur’
Al sinds 1825 is brouwerij Gulpener een onafhankelijke producent van een variëteit aan bier. Binnen het bedrijf hebben inmiddels al acht generaties aan het roer gestaan. Mede hierdoor weet Gulpener de vrijheid te creëren om op alternatieve wijze bier te produceren. In 2001 besloot Gulpener dan ook om een ‘Verbond met de Natuur’ aan te gaan. Dit verbond staat symbool voor de constante focus op duurzaamheid.
 
Inzet voor biologische en economische ecosystemen
Gulpener maakte grote indruk op de jury. “De visie van Gulpener, met de ontwikkeling van een gesloten lokale systemen en lokale gemeenschap, werkt als ‘game changer’. De Gulpener coöperatie zorgt voor alle mensen waarmee zij te maken hebben: voor de boeren, voor de brouwers, voor de leveranciers, voor de horeca, kortom, voor de hele regio, de hele gemeenschap. Gulpener zet zich in voor het gehele lokale biologische en economische ecosysteem,” aldus Anne-Marie Rakhorst van de Koning Willem I Stichting vakjury.

Artikel gaat verder onder de video.


 
‘Een kroon op ons duurzaamheidsbeleid’
Jan-Paul Rutten, CEO van Gulpener, uitte in zijn reactie op de bekendmaking de trotst van Gulpener. “In deze uitdagende tijden is het een waanzinnige opsteker om toegetreden te zijn tot de laatste drie finalisten voor de KW1 Prijs. Nu al is het een kroon op ons duurzaamheidsbeleid van de afgelopen 25 jaar waar we met zijn allen hard voor gewerkt hebben.” 

Op naar de uitreiking
De uitreiking zal op 25 november plaatsvinden in de vorm van een livestream. Deze uitreiking is dan ook voor het eerst openbaar te volgen; een unicum in de geschiedenis van de Koning Willem I Stichting. Je kunt je aanmelden via deze link.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel