Blijf op de hoogte

Grootbedrijf finalist AWL-Techniek: hightech machinebouwer met sociaal hart

17 november 2020

Het laatste grootbedrijf in de reeks artikelen rondom de finalisten is machinebouwer AWL-Techniek. Al jaren is het bedrijf een koploper op het gebied van digitalisering. Daarnaast heeft AWL-Techniek oog voor ecologische én sociale duurzaamheid.
 
Bescheiden bedrijf met een grote impact
AWL-Techniek is een hightech machinebouwer gespecialiseerd in de automatiseringsindustrie. Door gebruik te maken van robots en lastechnieken ontwerpt het bedrijf machines die andere bedrijven helpen om hun producten te maken. Het bedrijf is relatief klein voor een Grootbedrijf en dat is terug te zien in de persoonlijke bedrijfsvoering die AWL-Techniek weet te realiseren. Zo bouwen zij op individuele wijze duurzame relaties met zowel klant als medewerker.
 
Koploper op het gebied van digitalisering
De Koning Willem I jury was te spreken over AWL-Techniek, aldus Martin van Pernis. ,,Zo heeft AWL-Techniek niet alleen aandacht voor sociale duurzaamheid maar ook voor het milieu. Het nieuwe hoofdkantoor in Harderwijk wordt dan ook energieneutraal gebouwd. Aanvullend heeft AWL-Techniek aan de basis gestaan van de oprichting van Stichting Fieldlab Industrial Robotics. AWL-Techniek is mede daarom al jaren een koploper te noemen op het gebied van digitalisering.”

Artikel gaat verder onder de video. 


 
Nog maar een week te gaan…
Op 25 november om 20.00 uur is het zo ver: de uitreiking van de Koning Willem I prijzen 2020. Voor het eerst in de geschiedenis van de Koning Willem I Stichting is dit bijzondere evenement live te volgen. Je kunt je dan ook aanmelden voor de livestream via deze link. Ben jij er ook bij?

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel