Blijf op de hoogte

Veredelaar Anthura verrijkt top-3 MKB met kunde en kennis

3 november 2020

Anthura behoort tot de finalisten in de categorie MKB. Gedurende de voorafgaande weken heeft het bedrijf de jury positief verrast met hun kennis over veredeling en bijdrage aan de biodiversiteit in de sector. Directeur Mark van der Knaap spreekt zijn waardering namens heel Anthura uit in de reactievideo die de Koning Willem I Stichting terug mocht ontvangen.
 
Van familiebedrijf tot wereldwijde specialist
Het inmiddels 80 jaar oude bedrijf Anthura is gespecialiseerd in anthurium (plantengeslacht bestaande uit 600 soorten) en orchidee. In 1938 startte de eerste generatie een eigen tuinbouwbedrijf wat inmiddels is uitgegroeid tot een wereldwijde specialist op het gebied van orchideeën en anthurium. Innovatie en duurzaamheid staan centraal in de denkwijze van Anthura.
 
Kennis en innovatie sieren Anthura
Verdedelaar Anthura heeft de jury positief verrast tijdens de aanloop naar de bekendmaking. “Anthura heeft een aantal samenwerkingsverbanden met vooraanstaande verdelaars om kennis te delen en veredelingsprocessen te verbeteren. Ook heeft Anthura de productieketen in eigen handen wat leveringszekerheid garandeert in de crisis rondom COVID-19. Met hun genetica kennis dragen zij bij aan de biodiversiteit in de sector,” aldus de Koning Willem I Stichting jury.
 
Blijdschap en trots bij Anthura
Na de bekendmaking van de finalisten mocht de Koning Willem I Stichting een speciale boodschap terugontvangen namens Anthura. Directielid Iwan van der Knaap spreekt zijn dankbaarheid uit namens het gehele bedrijf. “Het is natuurlijk een enorme eer om meegenomen te worden in deze prijs. We zagen de groep van fantastische bedrijven waar we tussen mochten staan en voelen ons trots om daar deel van te zijn. We zijn nieuwsgierig wat de finale gaat brengen maar voor nu zijn we vooral vereerd, namens alle medewerkers, dat we nog steeds voor deze prijs in aanmerking komen.”

Werkt de video niet? Klik dan op deze link om de YouTube video te bekijken.
 
En nu verder…
Op 25 november zal de uitreiking van de prijzen in de drie categorieën plaatsvinden. Van de 9 bedrijven worden er 3 gekozen. Ben je benieuwd of Anthura de felbegeerde titel mee naar huis neemt? Of wil je de nieuwste updates niet missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en houd onze social media in de gaten.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel