Blijf op de hoogte

Finalisten Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2020 bekend

22 oktober 2020

Van harte gefeliciteerd Gulpener Bierbrouwerij, P.G. Kuijpers & Zonen en Tony’s Chocolonely!
 
De finalisten van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2020 zijn bekend. De Koning Willem I vakjury koos samen met erevoorzitter koningin Máxima de top-3: Gulpener Bierbrouwerij, P.G. Kuijpers & Zonen en Tony’s Chocolonely.
 
De finalisten presenteerden de afgelopen weken hun visie op ondernemerschap, duurzaamheid en de toekomst aan de Koning Willem I Stichting.
Het Koning Willem I Stichting bestuur, bestaande uit gerenommeerde kopstukken uit het Nederlandse bedrijfsleven, heeft na uitvoerig overleg gekozen voor de volgende drie bedrijven.
 
Gulpener Bierbrouwerij: een familiebedrijf met een missie
Gulpener Bierbrouwerij staat voor duurzaamheid, ambitie en eerlijkheid en maakt deze visie waar door klimaatneutraal bier te produceren binnen hun familiebedrijf. Dankzij het open-source businessmodel worden bedrijven wereldwijd geïnspireerd om mee te liften met Gulpener’s succes op het gebied van duurzaamheid.


 
Kuijpers staat voor gezonde werkomgevingen
Ook Kuijpers staat bekend als familiebedrijf en zet zich in voor energie neutrale installaties om zo gezondere werkomgevingen te realiseren. Door de unieke positie van het bedrijf – in het epicentrum van de veranderingen in de bouwsector – hopen zij versnellingen te realiseren als het aankomt op groene ontwikkelingen in de bouw.


 
Tony’s Chocolonely: crazy about chocolate, serious about people
Chocoladeproducent Tony’s Chocolonely draagt bij aan een wereld waar chocolade slaafvrij en op eerlijke wijze geproduceerd wordt. Tony’s Chocolonely heeft ervoor gezorgd dat het thema duurzaamheid bij een breder publiek op de agenda is komen te staan. Een inspirerend impact bedrijf met een hart voor chocolade!


 
Aanloop naar de uitreiking
De volgende weken zullen gekenmerkt worden door de aanloop naar de uitreiking. Zo zullen de in totaal negen finalisten nog even geduldig moeten wachten op de uitslag.
Wil je meer lezen, zien of horen van de finalisten? Bekijk de felicitatie video's via ons YouTube kanaal, schrijf je in voor de nieuwsbrief en houd onze social media in de gaten.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel