Het laatste nieuws

VDL gaat auto’s ombouwen tot politiewagens

12 december 2017

VDL Bus Venlo, een dochterbedrijf van VDL Groep, gaat in opdracht van Mercedes-Benz voertuigen ombouwen tot nieuwe surveillancewagens voor de politie. Onderdeel daarvan is de levering van 1.250 omgebouwde voertuigen van het type Mercedes B-klasse. Deze auto’s gaan vanaf 2018 de huidige surveillancewagens van de politie, de Volkswagen Touran, vervangen.

VDL Bus Venlo bouwt de komende vier jaar in eerste instantie 875 voertuigen voor Mercedes-Benz om tot volwaardige politieauto’s. Voor de resterende 375 voertuigen, die door een ander bedrijf worden omgebouwd, gaat VDL Bus Venlo diverse componenten leveren. Bedragen die met de order gemoeid zijn, worden niet bekendgemaakt. De nieuwe wagens die VDL Bus Venlo gaat ombouwen, worden onder meer voorzien van licht- en geluidsapparatuur, bestickering en hoogwaardige communicatie- en navigatieapparatuur. De bedoeling is dat eind februari 2018 het eerste omgebouwde voertuig via Mercedes-Benz aan de nationale politie zal worden uitgeleverd.

Ombouw ME-bussen
Het ombouwen van politievoertuigen is niet nieuw voor VDL Bus Venlo. Het bedrijf met tachtig medewerkers leverde eerder al veelvuldig in opdracht van de politie op maat gemaakte voertuigen. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de ombouw van de eerste van in totaal 256 ME-bussen. Sinds februari 2017 worden deze voertuigen uitgeleverd. Om het ombouwproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is voor deze grootste ombouworder van voertuigen in de VDL-geschiedenis voor de eerste keer gewerkt in lijnproductie. Als basisvoertuig voor de ME-bus wordt de Mercedes-Benz Sprinter gebruikt.

Strategie
Directeur Mark Francot van VDL Bus Venlo: “De ombouw van de ME-bussen én deze surveillancewagens voor de politie past in de strategie om onze afdeling Speciale Voertuigen te laten doorgroeien. Als we het goed doen, kunnen we in aanmerking komen voor de ombouw van nog meer politieauto’s. Dat zou een geweldige continuïteit bieden aan onze organisatie.” VDL Groep won in 2012 de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf.

 

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel