Het laatste nieuws

Uitreiking prestigieuze Koning Willem I Prijs in 2018 in Nijmegen

9 november 2017

De uitreiking van de tweejaarlijkse Koning Willem I Prijs en Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap vindt volgend jaar mei plaats in Nijmegen. De Gelderse stad is in 2018 Green Capital of Europe en mag zich een jaar lang duurzame hoofdstad van Europa noemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Koning Willem I Stichting Nijmegen als locatie heeft gekozen voor de prijsuitreiking.

De prestigieuze ondernemingsprijs wordt toegekend aan bedrijven die durf, daadkracht en duurzaam ondernemerschap hebben getoond. De aanmeldingsfase van de Koning Willem I Prijs en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is op 1 september jl. gestart en loopt nog tot en met 31 januari 2018. Tot die tijd kunnen Nederlandse ondernemingen zich kandidaat stellen via deze website. De winnaars worden volgend jaar mei in Nijmegen bekend gemaakt.

Duurzaamheid belangrijke pijler
Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen: “Als gemeente en als Green Capital of Europe 2018 zijn we vereerd om gastheer te zijn van de Koning Willem I Prijs, die binnen het bedrijfsleven bekend staat als een respectabele prijs. Natuurlijk vooral omdat duurzaamheid een belangrijke pijler is bij de toekenning van de prijs. Om onze naam als Green Capital nog meer kracht bij te zetten, moedigen we natuurlijk van harte aan dat ondernemingen in de regio Arnhem-Nijmegen zich ook voor de prijs inschrijven. Het zou geweldig zijn als een onderneming uit onze regio één van de prijzen wint. Hoe dan ook, samen met de Koning Willem I Stichting zullen we zorg dragen voor een onvergetelijke uitreiking. Mét groene uitstraling,” aldus Bruls.

 

 

 

 

 

 


Koningin Máxima reikt de Koning Willem I Prijs 2016 en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 uit aan Toine Brock (TOBROCO Machines), Rob Baan (Koppert Cress B.V.) en Frans van Houten (Koninklijke Philips N.V.) (beeld: Maarten Huisman).

Over de Koning Willem I Prijs & Plaquette
 
De Koning Willem I Prijs is een prestigieuze en onafhankelijke ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: grootbedrijf en mkb. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Organisaties met duurzaam management, een duurzaam product of dienst, duurzame internationale samenwerking of die duurzaam produceren, worden uitgenodigd zich in te schrijven. De prijzen worden gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Voor meer informatie over de inschrijving en selectieprocedure: www.kw1prijs.nl/prijzen/inschrijven.

Over Nijmegen Green Capital of Europe
De European Green Capital Award is een initiatief van de Europese Commissie. De onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt aan een Europese stad die vooroploopt in duurzaamheid en zo fungeert als inspiratiebron voor andere steden. De winnaar mag zich een jaar lang de duurzame hoofdstad van Europa noemen. Volgens de jury is de Gelderse stad ambitieus en goed gestructureerd. Daarnaast liet ze zien niet alleen concrete ideeën over de toekomst te hebben, maar ook het vermogen en bereidheid om hierin tijd te investeren en inspanningen hiervoor te leveren. Verder waardeerde de jury de betrokkenheid van de inwoners, die een duidelijk concept hebben van een groenere stad. In 2018 organiseert de stad samen met bedrijven en inwoners een jaar vol duurzame activiteiten, evenementen en groene routes in en om de stad. Kijk voor meer informatie op: www.greencapital2018.nl.

 

 

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel