Het laatste nieuws

TOBROCO-GIANT breidt productielocatie uit

25 januari 2018

De Brabantse machinebouwer TOBROCO-GIANT gaat de huidige productielocatie in Oisterwijk verder uitbreiden. Door de sterke groei is de vraag groter dan het aanbod. Dat komt mede door de aanhoudende vraag naar knikladers, verreikers en skidsteers alsmede de nieuwe modellen die worden toegevoegd.

Als eerste gaat Research & Development en de afdeling Verkoop verhuizen naar een nieuwe moderne locatie in Oisterwijk. Het nieuw te bouwen pand zal alle technische snufjes herbergen die noodzakelijk zijn om goede nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen. TOBROCO-GIANT gaat de komende jaren actief inzetten op schonere stage V-dieselmotoren en elektrisch aangedreven machines. De huidige locatie waar de R&D en Verkoop zich nu bevindt, zal bij de productielocatie gevoegd worden. Hierdoor ontstaat meer assemblage-capaciteit.

Uitbreiding productie
De uitbreiding van de productie op de huidige locatie gaat op diverse manieren plaatsvinden. Het vloeroppervlak wordt in totaal met 8.000 vierkante meter vergroot en blijft verdeeld over twee verdiepingen om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Er komen productielijnen die LEAN worden aangestuurd en ook het ‘papierloos’ produceren zal ver worden doorgevoerd. Daarnaast gaat er meer voorassemblage plaatsvinden en wordt deze gecentraliseerd. Hierdoor verbetert de doorlooptijd en zijn deze componenten sneller op de productieplaatsen.

Slimme opslag en interne distributie
Voor de opslag van onderdelen voor productie en service wordt een hoogbouwmagazijn van zestien meter hoog gerealiseerd. Het magazijn wordt volledig manloos aangestuurd. De aanvoer naar dit magazijn verloopt via diverse nieuwe loading docks die ervoor zorgen dat onderdelen en gereed product elkaar niet meer kruisen. Met behulp van rollerbanen gaan de inkomende goederen naar een tijdelijke opslag waar diverse (kwaliteit)controles plaatsvinden. Een deel van de goederen gaat dan rechtstreeks naar de productie en een deel wordt opgeslagen in het magazijn. Just in time delivery en behoud van kwaliteit zijn hier de key-woorden.

TOBROCO-GIANT won in 2016 de Koning Willem I Prijs in de categorie mkb.

Lees hier meer: www.tobroco-giant.com

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel