Het laatste nieuws

Romy Blankenspoor: 'Opgeven komt niet in ons DNA voor'

16 december 2021

Romy Blankenspoor is sinds 2018 algemeen directeur van de Koning Willem I Stichting. Door de jaren heen heeft zij een grote verscheidenheid aan bedrijven de Koning Willem I Prijs in ontvangst zien nemen. Na een lange coronaperiode kijkt ze terug op de sterke bedrijven die Nederland rijk is. ,,Het afgelopen jaar hebben bedrijven mij vooral verrast met hun innovatieve vermogen. Dat ze zich zo goed weten aan te passen en zichzelf opnieuw uitvinden. Daar zijn we als Nederlanders goed in”, aldus de algemeen directeur. ,,Het klinkt een beetje cliché, maar wij hebben in Nederland veel doorzettingsvermogen. Opgeven komt niet echt in ons DNA voor.”


Tijdens het juryproces van de Koning Willem I Prijs 2020 werd de stichting verrast door de veranderkracht van de bedrijven die zich hadden ingeschreven. ,,Normaliter beoordelen we inschrijvingen van een afstand, maar nu werden de bedrijven tijdens het juryproces geconfronteerd met corona. Dan zie je van dichtbij hoe zo’n bedrijf reageert op een grote verandering”, aldus Blankenspoor. ,,CSU, de winnaar in de categorie Grootbedrijf van dat jaar, werd aan alle kanten van hun core business geraakt. Zij hebben toen alles op alles gezet en dat jaar gewonnen. Er zijn overal oplossingen voor te vinden. Het is mooi om dat te etaleren en zo anderen te inspireren.”

Blankenspoor ziet graag uit verschillende sectoren aanmeldingen verschijnen. ,,Daarnaast ben ik zelf persoonlijk nieuwsgierig naar bedrijven die opereren in Artificial Intelligence en hoe deze sector een plek krijgt in het bedrijfsleven. Je ziet grote bedrijven langzaam gebruik maken van AI-oplossingen. Ik ben benieuwd hoe dat zich de komende jaren gaat ontwikkelen.”

Bescheiden
Elk jaar ziet Romy Blankenspoor weer dat veel bedrijven te bescheiden zijn om zich aan te melden voor de Koning Willem I Prijs. ,,We zien dat mensen twijfelen en niet zeker weten of ze wel in aanmerking komen. Dat is zonde! Er zijn zo veel mooie bedrijven in Nederland, die mogen zichzelf best laten zien”, aldus de algemeen directeur.

Ze roept dan ook iedereen op om eens in het netwerk rond te kijken. ,,Ondernemers vinden het veelal moeilijk om zichzelf aan te melden, maar deze mooie bedrijven verdienen een podium. U kunt zelf ook een bedrijf tippen die u het gunt om in de spotlights te komen te staan.”

De inschrijving voor de Koning Willem I Prijzen 2022 sluit op 31 januari 2022.

 

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel