Blijf op de hoogte

Nominaties KW1 Prijs MKB 2020 - Zuid

2 maart 2020

De genomineerde MKB-ondernemingen in regio Zuid zijn:

  • De Smaakspecialist (Bavel)
  • NieuweStroom (Maastricht)
  • B.V. Gulpener Bierbrouwerij (Gulpen)

 

De Smaakspecialist: Biologisch eten voor iedereen


Wat maakt De Smaakspecialist uniek?
De Smaakspecialist is een jong, modern bedrijf gespecialiseerd in het leveren van biologische levensmiddelen aan supermarkten en supermarktorganisaties. De Smaakspecialist ontwikkelt, produceert en distribueert duurzame levensmiddelen. Het bedrijf gelooft in de kracht van biologisch eten en haar positieve invloed op de gezondheid van de mens en de wereld. Met aandacht en liefde voor mens, dier en natuur maakt De Smaakspecialist de mooiste biologische producten voor in het supermarktschap, grotendeels met eigen merken zoals Smaakt, BioToday en RAW Organic Food.

Gevestigd
Bavel

Hoe lang bestaat De Smaakspecialist?
Sinds 2013

Wie zijn de mensen achter De Smaakspecialist?
Pieter Dirven

Hoeveel medewerkers?
31

Wat zijn de ambities?
Volgens Pieter Dirven ontbrak het de supermarkten niet alleen aan mooie producten, maar ook aan producten die geproduceerd zijn met liefde voor de wereld. Vanuit de overtuiging dat we zelf de verantwoordelijkheid hebben om goed voor onze wereld te zorgen, ontstond een droom met De Smaakspecialist: verantwoord eten voor íedereen toegankelijk maken, met liefde en aandacht voor mens, natuur en milieu.

Website De Smaakspecialist

 

NieuweStroom staat voor eerlijke prijzen


Wat maakt NieuweStroom uniek?
Energiebedrijf NieuweStroom wil klanten continu laten profiteren van de laagste prijzen in de markt. Door slim in te kopen kan de kleinverbruikersmarkt, het MKB, ook profiteren van groothandelsprijzen. NieuweStroom verandert de energiemarkt met dynamische prijzen als 100% eerlijke, nieuwe standaard, waarmee bedrijven 10-25% kunnen besparen en energiebewust worden gemaakt.

Gevestigd
Maastricht

Hoe lang bestaat NieuweStroom ?
8 jaar

Wie zijn de mensen achter Nieuwestroom?
Remko ten Barge

Hoeveel medewerkers?
53

Wat zijn de ambities?
Door de komst van de slimme meter kan NieuweStroom energie leveren aan kleinzakelijke klanten op een wijze die voor grootzakelijke klanten al gebruikelijk is. Het bedrijf koopt iedere dag stroom in voor de volgende dag op de Amsterdamse Energie Beurs APX. De energie wordt tegen de marktprijs met een vaste opslag doorverkocht. Op deze manier levert NieuweStroom de MKB’er elke dag energie tegen de marktwaarde.

Website NieuweStroom

 

Gulpener is duurzaam, eerlijk en ambitieus


Wat maakt Gulpener uniek?

Bierbrouwerij en familiebedrijf Gulpener met acht generaties sinds de oprichting aan het roer. Onafhankelijke brouwer met 16 speciaalbieren. Bedrijf wil de bieren zo duurzaam als mogelijk produceren. De Gulpener Bierbrouwerij behoort tot de middelgrote bierbrouwerijen van Nederland. Tussen 75% en 80% van die omzet wordt buiten Limburg gerealiseerd, hoofdzakelijk in de Randstad. Bekende bieren zijn Pilsener, Korenwolf, Plato 18.25, Lentebock, Herfstbock, Wintervrund en Gulpener Dort. De biologische bieren zijn Ur-Pilsner, Ur-Weizen, Ur-Hop en IJsbock. Deze bieren zijn Skal- en Hier-gecertificeerd. Hier staat voor klimaatneutraal. Verder is de brouwerij Milieukeur-gecertificeerd en zijn de bieren een ‘Erkend Streekproduct’. Gulpener betrekt grondstoffen zo veel mogelijk uit de omgeving.

Gevestigd
Gulpen

Hoe lang bestaat Gulpener?
Vanaf 1825

Wie zijn de mensen achter Gulpener?
Jan-Paul Rutten, telg van de familie Rutten die vanaf 1902 aan het roer staat van de brouwerij. "Naamsbekendheid kun je verwerven met een goede merknaam en het onderscheid maken of een identiteit krijgen kun je bereiken door iets wezenlijk anders (of beter) te doen en daar ook volledig achter te staan.”

Hoeveel medewerkers?
61

Wat zijn de ambities?
"Hoe kunnen we het als duurzame ‘Vrije Brouwer’ nog beter doen? Kunnen we nóg eerlijker en lekkerder bier maken, zonder het traditionele vakmanschap uit het oog te verliezen? Vragen die regelmatig leiden tot nieuwe avonturen, experimenten en, niet te vergeten, nieuwe smaken. Smaken waarmee we de échte biergenieter nog generaties lang hopen te verrassen.” (Jan-Paul Rutten)

Website Gulpener

 

 

 

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel