Blijf op de hoogte

Nominaties KW1 Prijs MKB 2020 - West

2 maart 2020

De genomineerde MKB-ondernemingen in regio West zijn:

  • Anthura (Bleiswijk)
  • Tony's Factory BV (Amsterdam)
  • Senior Service BV (Rotterdam)

 

Familiebedrijf Anthura veredelaar op topniveau


Wat maakt Anthura uniek?
Anthura is een succesvolle veredelaar van anthurium en orchidee: de inmiddels derde generatie directie van dit typische familiebedrijf houdt het stuur succesvol recht en is internationaal een prachtig voorbeeld van de Nederlandse tuinbouwsector. In een hoog geautomatiseerde en gerobotiseerde innovatieve omgeving (tuinbouw ondernemersprijs), met een continu oog voor duurzaamheid en biodiversiteit onderneemt Anthura in Nederland en in het buitenland (Duitsland, Macedonië, China) jaar na jaar. Antura won dit jaar de prestigieuze International Grower of the Year Award.

Gevestigd
Bleiswijk

Hoe lang bestaat Anthura?
Vanaf 1938

Wie zijn de mensen achter Anthura?
Iwan van der Knaap, Mark van der Knaap en Marco van Herk

Hoeveel medewerkers?
179

Wat zijn de ambities?
Anthura: "We sieren de wereld met kleurrijke bloemen en planten, dat doen we door innovatieve en duurzame producten te ontwikkelen voor telers en consumenten. Met gemotiveerde medewerkers worden ontwikkelingen en trends op het gebied van consumptie, productie, veredeling en techniek vertaald naar nieuwe rassen.”

Website Anthura

 

Tony’s wil wereldwijd slaafvrije choco


Wat maakt Tony’s Factory uniek?
Tony’s Chocolony, opgericht door Teun van de Keuken na een aflevering van Keuringsdienst van Waarde, heeft met haar maatschappelijke inslag er mede voor gezorgd dat in de gehele chocolade-industrie duurzaamheid (terugdringen van minder/slaven arbeid) bij ieder bedrijf steviger op de agenda staat. Tony Chocolony heeft het voor elkaar gekregen om binnen een relatief korte tijd in Nederland marktleider te worden in repen chocolade. Bovendien vielen de verschillende smaken ook in goede aarde bij de liefhebbers.

Gevestigd
Amsterdam

Hoe lang bestaat Tony’s Chocolonely?
Sinds 2004

Wie zijn de mensen achter Tony’s Chocolonely? 
Oprichter is journalist Teun van de Keuken.
Henk Jan Beltman - Chief Chocolate Officer (CEO)

Hoeveel medewerkers?
94

Wat zijn de ambities?
Tony’s: “Samen maken we 100% slaafvrij de norm in chocolade. Niet alleen in onze chocolade, nee, in alle chocolade wereldwijd. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we een routekaart opgesteld. Dit zijn onze doelen op de lange termijn, waarin we elk jaar stappen zetten (groot en klein).”

Website Tony’s Chocolonely

 

Senior Service helpt bij het ouder worden


Wat maakt Senior Service uniek?
Springt in op de trend dat mensen langer thuis moeten blijven wonen en dat het aantal ouderen met behoefte aan extra ondersteuning de komende jaren explosief groeit. En de behoefte van 50-plussers om parttime te blijven werken en van betekenis te zijn voor de samenleving. Specialist in persoonlijke thuishulp.

Gevestigd
Rotterdam

Hoe lang bestaat Senior Service?
Sinds 1994

Wie zijn de mensen achter Senior Service?
Floris Vervat, algemeen directeur.

Hoeveel medewerkers?
53

Wat zijn de ambities?
Senior Service is snel gegroeid de afgelopen jaren en de organisatie is klaar om verder op te schalen. Voor ouderen zorgen is een van de oudste beroepen. Senior Service verkoopt en levert deze dienst op een eigentijdse slimme, digitale en datagedreven, maar ook persoonlijke manier. Alle medewerkers van Senior Service werken vanuit echte affectie. “Daarmee gaan wij voor de lange termijn en is dit in onze ogen de enige manier om daadwerkelijk iets toe te voegen aan ouder worden in Nederland”, aldus directeur Floris Vervat.

Website Senior Service

 

 

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel