Blijf op de hoogte

Nominaties KW1 Prijs MKB 2020 - Oost

2 maart 2020

De genomineerde MKB-ondernemingen in regio Oost zijn:

  • Von Gahlen Nederland B.V. (Zevenaar)
  • Comfoor B.V (Doetinchem)
  • Van Raam (Varsseveld)

 

Doel Von Gahlen: de wereld een beetje beter maken


Wat maakt Von Gahlen uniek?
Von Gahlen, een moderne state-of-the art producent van loodafschermende producten. Het bedrijf bouwt wereldwijd productiefaciliteiten voor producenten van radioactieve geneesmiddelen. Vaak zijn het complete laboratoriuminrichtingen voor academische ziekenhuizen, zoals voor VUmc in Amsterdam, UMCG in Groningen en het Radboudumc in Nijmegen. De producten van Von Gahlens richten zich op het afschermen van straling bij de productie en het gebruik van medische isotopen. Medische isotopen zijn atomen die radioactief zijn gemaakt voor de diagnostiek en behandeling van ziekten zoals kanker. Wereldwijd voorziet Von Gahlen klanten van betrouwbare producten die de industriële normen en veiligheidsvereisten overtreffen.

Gevestigd
Zevenaar

Hoe lang bestaat Von Gahlen?
Sinds 1973

Wie zijn de mensen achter Von Gahlen?
Jaap en Alex Duiker

Hoeveel medewerkers?
59

Wat zijn de ambities?
Alex Duiker van Von Gahlen: "Wij bezoeken regelmatig wetenschappelijke congressen en meetings. Daar zien en horen wij op welk hoog niveau de medische wereld zich bevindt en hoe hard de ontwikkelingen gaan. Wij willen daaraan meewerken door innovatief te zijn en optimale kwaliteit te leveren. Daarmee dragen wij bij aan het beter maken van de mensen die ziek zijn, een hoger doel. Dat is onze drijfveer.”

Website Von Gahlen


Comfoor is specialist in gehoor


Wat maakt Comfoor uniek?
Comfoor levert topproducten op het gebied van geluidsbeleving, gehoorbescherming en gehoorverbetering. Controle over geluid is belangrijk om volop van het leven te genieten. Met de modernste technieken en voortdurende innovaties optimaliseert Comfoor de beleving van geluid, worden mensen zo veel mogelijk beschermd tegen gehoorbeschadiging en worden mensen geholpen hun gehoor te verbeteren. Comfoor is marktleider in Nederland en exporteert gehoorbescherming over de hele wereld onder de merknaam Pluggerz.

Gevestigd
Doetinchem

Hoe lang bestaat Comfoor?
Sinds1985

Wie zijn de mensen achter Comfoor?
Peter-Paul van Leeuwen

Aantal medewerkers?
97

Wat zijn de ambities?
Gehoorschade is een groot maatschappelijk probleem. Onder meer door de populariteit en toename van festivals, maar ook omdat veel mensen in toenemende mate oortjes dragen, waardoor de kans op gehoorschade toeneemt. Comfoor wil jongeren bewust maken van de gevaren van hard geluid. Ook wil het bedrijf de jeugd laten inzien dat muziek goed blijft klinken wanneer je de juiste oordoppen draagt. Zogenoemde muziekfilters zorgen helpen hier tegen.

Website Comfoor

 

Van Raam: Iedereen mobiel


Wat maakt Van Raam uniek?
Van Raam is fabrikant van unieke, aangepaste fietsen. Dit zijn individuele- en meerpersoonsfietsen voor mensen die niet meer op een gewone fiets kunnen fietsen. De specialisaties van Van Raam zijn driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, transportfietsen, loophulpen en lage instapfietsen ofwel comfortfietsen. Op de meeste van deze aangepaste fietsen is unieke Van Raam trapondersteuning mogelijk.

Hoe lang bestaat Van Raam?
Sinds 1984

Wie zijn de mensen achter Van Raam?
Familiebedrijf met 3 eigenaren: Jan-Willem Boezel (CTO), Ronald Ruesink (CCO) en Marjolein Boezel (CFO)

Hoeveel medewerkers?
121

Wat zijn de ambities?
“Als mensen met een beperking langer mobiel en zelfstandig kunnen zijn, zijn ze gelukkiger. Van Raam wil een bijdrage leveren aan de integratie van mensen met een beperking in de samenleving. Let's all cycle!’

Website Van Raam

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel