Het laatste nieuws

Neelie Kroes: ‘Topvrouwen zijn te lief’

18 december 2017

Topvrouwen met een ICT-, tech- en bèta-achtergrond moet je met een lantaarntje zoeken, zo hoort Stichting Topvrouwen vaak. De opkomst van talentvolle en gekwalificeerde (potentiële) topvrouwen met deze achtergrond op het Topvrouwen & Tech-event van 27 november jl. ontkracht dat. Op het event waren bijzondere keynote-speakers, waaronder Neelie Kroes. En zij vindt topvrouwen te lief!

Het Topvrouwen & Tech-event vond plaats in de Haagse Malietoren, waar VNO-NCW zetelt. Met het event nam Stichting Topvrouwen een voorschot op een nog onbekende toekomst: met digitalisering, big data, robotica en cybersecurity staan we immers aan de vooravond van grote veranderingen waarvan we de impact nog niet kunnen overzien. Dat leidt tot grote verschuivingen in vereiste kennis en competenties van bestuurders, commissarissen en toezichthouders. Om bij te blijven in een snel veranderende wereld moeten organisaties mensen aantrekken die met hun competenties en specifieke expertise de toekomst mede vormgeven en bijdragen aan de stabiliteit en continuïteit van organisaties.

An inconvenient truth
Stichting Topvrouwen maakt zich hard voor een snellere doorstroom van vrouwen naar de top en heeft aandacht voor het veranderende umfeld waarbinnen bedrijven opereren. Op het Topvrouwen & Tech-event bracht de stichting vrouwen die boards kunnen versterken samen met de top van bedrijven die met hun tijd mee willen. De middag begon met speeches van twee bijzondere keynote-speakers: na een woord van welkom van Topvrouwen-voorzitter Marry de Gaay Fortman sprak Neelie Kroes, bestuurder van internationale ondernemingen en voormalig vicepremier van de Europese Commissie, over ‘tech in boardroomperspectief.’ Cybersecurity-specialist Mary-Jo de Leeuw, associate partner van Revnext en medeoprichter van de Women in Cyber Security Foundation, bracht met ‘to app or not to app’ een an inconvenient truth ter sprake: in het gebruik van apps blijken namelijk nogal wat verborgen gevaren te zitten.

Mes op tafel
Volgens Neelie Kroes gaat het helemaal niet goed met de vrouwen naar de top en moet het mes op tafel. Bekijk hieronder het filmpje dat tijdens het event is gemaakt in opdracht van VNO-NCW, met interviews met Jeroen van der Veer, Corinne Vigreux, Paul Koster en Ada van der Veer.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel