Het laatste nieuws

NXP winnaar 2022 Grootbedrijf

28 augustus 2023

NXP Semiconductors won in 2022 de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf. We spreken met Directeur Jean Schreurs en Directeur Maurice Geraets over de impact van het winnen van de prijs en hoe de naamsbekendheid van NXP als werkgever met het winnen van de prijs is vergroot!

Wat was de reactie binnen het bedrijf toen jullie hoorden dat jullie deze prestigieuze prijs hadden gewonnen?

We zijn zeer verheugd over het winnen van de Koning Willem I prijs. Toen we het nieuws ontvingen, was de reactie binnen het bedrijf werkelijk overweldigend. Er was een enorme golf van trots en enthousiasme onder onze medewerkers. Velen van hen hadden de live-uitzending van de prijsuitreiking gevolgd, omdat we een groep medewerkers hadden meegenomen naar de uitreiking in Groningen. Het feit dat we genomineerd waren, had al voor veel opwinding gezorgd. Het winnen van de prijs werd meteen gedeeld op sociale media, waardoor ook onze zakelijke en overheidsrelaties ons feliciteerden.

Het lijkt erop dat het winnen van de prijs een grote impact heeft gehad binnen de organisatie. Hebben jullie het succes ook gevierd met alle medewerkers?

Absoluut! Het winnen van de Koning Willem I Prijs was een bijzondere gebeurtenis voor ons bedrijf, en we wilden dit succes samen vieren met onze medewerkers. We hebben een grootschalige viering georganiseerd voor onze 15e verjaardag, die een week na de prijsuitreiking plaatsvond. Tijdens deze viering hebben we het KWI-beeld "op tournee" genomen naar onze locaties in Eindhoven, Nijmegen en Delft, zodat al onze medewerkers de kans kregen om het te zien en het succes te delen. We wilden dat iedereen zich deel voelde van deze geweldige prestatie. Dit hebben we later nog eens mogen ervaren tijdens het werkbezoek van Hare Majesteit Koningin Máxima. Dit hebben we gevierd in het bijzijn van onze medewerkers en relaties.

Heeft het winnen van de prijs ook invloed gehad op de externe communicatie van NXP en de manier waarop jullie worden gezien door klanten en partners?

Het winnen van de Koning Willem I Prijs heeft onze externe communicatie naar een hoger niveau getild. We hebben het nieuws actief gedeeld via diverse kanalen, zoals persberichten en nieuwsbrieven, om onze prestatie onder de aandacht te brengen van klanten, leveranciers en andere partners. Het heeft ons imago als een innovatief en succesvol bedrijf versterkt, en het fungeerde als een waardevol visitekaartje bij belangrijke ontmoetingen met externe partijen.

Heeft het winnen van de Koning Willem I Prijs ook gevolgen gehad voor de internationale activiteiten van NXP?

Als een internationaal bedrijf met vestigingen in 30 landen heeft het winnen van de prijs ook wereldwijd aandacht getrokken. Onze buitenlandse collega's waren trots op onze prestatie en feliciteerden ons van harte. Het heeft ons bedrijf op de internationale kaart gezet en ons imago als een Nederlandse onderneming versterkt. Het winnen van deze prijs heeft ook de aandacht getrokken van onze internationale management en de Board of Directors, wat heeft bijgedragen aan het benadrukken van onze "Hollandse" wortels en het belang van Nederland als ons thuisland.

Tot slot, wat zijn jullie toekomstplannen na het behalen van deze prestigieuze prijs?

Onze toekomstplannen zijn gericht op voortdurende groei en innovatie. Het winnen van de Koning Willem I Prijs heeft ons gemotiveerd om te blijven streven naar excellentie in alles wat we doen. We willen onze positie als toonaangevend bedrijf in de halfgeleiderindustrie versterken en blijven bijdragen aan duurzame en innovatieve oplossingen voor onze klanten. Deze prijs heeft ons nog meer vastberaden gemaakt om onze missie voort te zetten en nieuwe hoogtes te bereiken.

Een week na de uitreiking hebben ze dit groots gevierd samen met de viering van de mijlpaal dat Philips 70 jaar geleden in Nijmegen startte met de productie van halfgeleiders.

Tijdens het werkbezoek is ook de viering van de mijlpaal dat Philips 70 jaar geleden in Nijmegen startte met de productie van halfgeleiders. Klik hier voor de aftermovie.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel