Het laatste nieuws

Maan Group winnaar 2022 MKB

28 augustus 2023

Maan Group won in 2022 de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB. We spreken Bart Oude Wesselink, directeur van Maan Group over de impact van het winnen van de prijs en hoe het hun internationale reputatie vergroot heeft.

Wat betekent het voor Maan Group om de Koning Willem I Prijs te winnen?

Allereerst wil ik zeggen dat het winnen van de Koning Willem I Prijs voor ons een buitengewone erkenning is. Het wordt gezien als de Oscars onder de ondernemingsprijzen, dus het voelt als een enorme eer waar we ontzettend trots op zijn. We mogen ons nu voegen bij een indrukwekkende lijst met voorgangers, en dat is een geweldig gevoel.

Hoe heeft het winnen van de prijs het bedrijf beïnvloed?

Het winnen van de prijs heeft een enorme impact gehad, zowel intern als extern. In aanloop naar de bekendmaking merkten we dat het steeds meer begon te leven binnen het team. Het gaf een boost aan het moreel en zorgde ervoor dat onze medewerkers trots waren om bij Maan Group te werken. Bovendien trok het de aandacht van buitenstaanders, die steeds meer geïnteresseerd raakten in ons bedrijf en wat we eigenlijk doen.

De grootste impact voelden we vooral na het winnen van de prijs. We kregen een exponentiële toename in het aantal open sollicitaties. Mensen willen graag deel uitmaken van een bedrijf dat openlijk wordt geprezen door zo'n gerenommeerde stichting. We ontvingen sollicitaties van allerlei niveaus, van productiemedewerkers tot wetenschappers.

Wat kunt u zeggen over de effecten van de prijs op internationale relaties en klanten?

Als bedrijf dat veel klanten heeft uit het buitenland, vooral uit landen zonder monarchie, heeft de prijs een bijzondere waarde. Onze buitenlandse klanten, met name uit de tuinbouwsector, vinden de ontmoeting die we hadden met Koningin Máxima heel bijzonder. De prijs fungeert als een echte eyecatcher en toont de betrokkenheid vanuit het koningshuis. Dit versterkt ons imago in het buitenland, en we worden als een voorbeeld gezien in duurzaamheid en innovatie, mede dankzij de steun van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het is duidelijk dat de prijs een belangrijke rol heeft gespeeld in het vergroten van uw internationale reputatie. Tot slot, wat wilt u graag zeggen namens Maan Group?

Namens Maan Group willen we zeggen dat we ontzettend dankbaar zijn voor de Koning Willem I Prijs en de economische en maatschappelijke impuls die het ons heeft gegeven. Het heeft ons bedrijf in de schijnwerpers gezet en heeft ons geholpen talent aan te trekken dat wil bijdragen aan ons succes. We zijn er trots op dat we de prijs hebben gewonnen en we zullen blijven streven naar duurzaamheid en innovatie in ons bedrijf.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel