Blijf op de hoogte

Koppert Cress introduceert Zallotti Blossom

3 juli 2017

Onlangs introduceerde het Westlandse tuinbouwbedrijf Koppert Cress een nieuwe aanwinst: Zallotti Blossom. Dit decoratieve takje met diverse kleine paarse bloemen van de Afrikaanse basilicumplant heeft een sterke smaak van basilicum en munt. Bijzonder decoratief als geheel, maar ook als losse bloemen te gebruiken. Koppert Cress is gespecialiseerd in talrijke eetbare planten en bloemen.

Volgens het tuinbouwbedrijf is de Zallotti Blossom perfect te combineren bij Italiaanse of zomerse gerechten, als aanvulling van een salade of als onderdeel van een cocktail. Het gebloemde takje zorgt voor een kleurrijke verrassing in een warme infusie.

Wereldwijd gebruikt
De naam Basilicum stamt af van het oude Griekse woord ‘Basileus’, dat ‘koning’ of ‘koninklijk’ betekent. Basilicum is een kruid dat wereldwijd wordt gebruikt en velen leggen meteen de link met de Italiaanse en Mediterrane keuken. Dat basilicum ook veel wordt gebruikt in de Indonesische en Thaise keuken is minder bekend. In India is basilicum een heilig kruid en wordt het geofferd voor de Hindoegoden. De bloemen van de plant worden vooral gebruikt om rijst- en groentegerechten te versieren en een smaaktwist te geven.

Koppert Cress is winnaar van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016.

Meer over Koppert Cress

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel