Blijf op de hoogte

Koningin Máxima op werkbezoek bij Philips

25 oktober 2016

Hoog bezoek voor Koninklijke Philips N.V. in Best: Hare Majesteit Koningin Máxima bracht op 25 oktober 2016 een werkbezoek aan het Innovatie- en Productiecentrum. Philips is de winnaar van de Koning Willem 1 prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf, de prijs die ondernemingen beloont voor goed ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Tijdens haar bezoek kreeg Koningin Máxima uitleg over innovaties van Philips binnen de gezondheidszorg. Een voorbeeld hiervan is mobiele monitoring met behulp van een smartphone van zwangere vrouwen in afgelegen gebieden. Verloskundigen kunnen data en echobeelden van de zwangerschap delen met specialisten bij grotere ziekenhuizen, die op afstand meekijken om complicaties te voorkomen.


Koningin Máxima stapt bij Philips in een nagebootste hybride operatiekamer. 

Operatiekamer en fabriekshal

Ook nam Koningin Maxima een kijkje in een hybride operatiekamer: daarin kunnen zowel operaties als radiologische ingrepen worden uitgevoerd. In een fabriekshal sprak zij met medewerkers over de röntgenapparatuur die zij voor digitale beeldgestuurde operaties produceren. Het bezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn met een aantal medewerkers van Philips in Best.

Frans van Houten, CEO Royal Philips: “De Koning Willem I-prijs is een geweldige erkenning voor de innovatiekracht en het ondernemerschap van Philips. Elke dag werken wij aan innovaties die wereldwijd het leven van miljoenen mensen verbeteren. Deze prijs kwam voor ons op een zeer bijzonder moment vanwege onze toespitsing dit jaar op technologieën voor een goede gezondheid en de viering van onze 125ste verjaardag.”

Meer over Philips in Best

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel