Blijf op de hoogte

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan TOBROCO Machines

9 mei 2017

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt donderdag 8 juni 2017 een werkbezoek aan TOBROCO Machines in Oisterwijk. TOBROCO is winnaar van de Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie midden- en kleinbedrijf. Deze prijs beloont durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen en stimuleert creatief en innovatief ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting en reikte de prijs op 26 mei 2016 uit.

TOBROCO Machines werd opgericht in 1996 en is fabrikant van machines voor gebruik in onder meer de landbouw, wegenbouw en terreinonderhoud. De machines worden op maat ontworpen. Inmiddels biedt het bedrijf 36 verschillende modellen in veertig landen. Alle machines worden ontworpen en gebouwd in Oisterwijk.

Rondleiding

Tijdens haar bezoek krijgt Koningin Máxima een rondleiding door het bedrijf, waarbij de innovaties bij de ontwikkeling van nieuwe machines en in het productieproces worden toegelicht, zoals een volautomatisch magazijn. Ook ontwikkelde TOBROCO machines met zowel een dieselmotor als aandrijving op LPG en benzine. In 2016 is een eigen ontwikkelingscentrum geopend om prototypes te bouwen en te testen.

Over de Koning Willem I Stichting

De Koning Willem I Stichting is in 1958 op initiatief van De Nederlandsche Bank in het leven geroepen door een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties. Doel van de stichting is de nationale economie nieuwe impulsen te geven en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. De stichting wordt gesteund door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Meer over TOBROCO

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel