Het laatste nieuws

Koning Willem I Stichting pakt de draad weer op

2 september 2020

De tweejaarlijkse cyclus van de Koning Willem I Stichting wordt na een maandenlange pauze in verband met de coronacrisis dezer dagen weer gestart.
Dat betekent dat vertegenwoordigers van genomineerde bedrijven hun pitch houden voor jury’s die daarna aan de slag gaan met de selectie van de finalisten.
 
Deze jury’s, bestaande uit gerenommeerde ondernemers en specialisten, bepalen welke bedrijven later dit jaar strijden om de Koning Willem I Stichting prijs voor het Grootbedrijf en het MKB en voor de Koning Willem I Stichting Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.
 
Het geduld van de genomineerde bedrijven is het afgelopen half jaar zwaar op de proef gesteld, omdat het laten doorgaan van het juryproces tijdens de lockdown-periode geen optie was voor het bestuur van de Koning Willem I Stichting. In het voorjaar is besloten om het selectieproces op te schorten. De draad wordt nu weer opgepakt met de start van het juryproces.
 
Directeur van de Koning Willem I Stichting Romy Blankenspoor: "Vrijwel elke onderneming heeft te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Het komt dan aan op veerkracht en ondernemerschap. De Koning Willem I Stichting is in 1958 gestart om in een tijd van wederopbouw bedrijven een hart onder de riem te steken. Het uitreiken van de prijs aan toonaangevende bedrijven iedere twee jaar, laat zien wat Nederland in huis heeft aan kennis en kunde, als het om ondernemerschap gaat.”
 
Na de nominatie-events, voor de Koning Willem I Stichting prijs voor het MKB was dat in het Provinciehuis te Den Bosch en voor de Plaquette op Paleis Soestdijk, is deze ronde in het juryproces de opmaat naar de definitieve bekendmaking van de winnaars later dit jaar. De Koning Willem I Stichting maakt later bekend hoe dit verder vorm krijgt in verband met de bijzondere omstandigheden in deze coronatijd.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel