Het laatste nieuws

Finalisten Koning Willem I Prijs 2018 bekend

24 april 2018

Vandaag zijn de finalisten die kans maken op de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf en MKB bekend gemaakt. AFAS Software uit Leusden, Eska B.V. uit Sappemeer en Royal HaskoningDHV uit Amersfoort zijn finalist in de categorie Grootbedrijf. AAE B.V. uit Helmond, Apollo Group B.V. uit Coevorden en Dijkstra Draisma B.V. uit Bolsward horen bij de laatste drie in de categorie MKB. Bestuursleden van de Koning Willem I Stichting, Martin van Pernis en Boudewijn Haverlag, gingen de bedrijven langs om hen persoonlijk te feliciteren. De finalisten werden vooraf gekozen in een besloten bestuursvergadering bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Hierbij was ook erevoorzitter Hare Majesteit Koningin Máxima aanwezig. De uitreiking van de Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap vindt plaats op 28 mei in Nijmegen. De stad is dit jaar uitgeroepen tot European Green Capital.

Bestuurslid Koning Willem I Stichting Martin van Pernis: ‘Alle genomineerden vielen binnen hun eigen branche en eigen sector op vanwege hun innovatieve en daadkrachtige aanpak. In de categorie Grootbedrijf is dat AFAS Software, een familiebedrijf die haar winst teruggeeft in een stichting voor goede doelen, Eska B.V., producent van massief karton die een transitie naar een andere productgroep maakte. En de ingenieurs van Royal HaskoningDHV die waanzinnige projecten opleveren. In de categorie MKB heeft familiebedrijf AAE B.V., een geavanceerde hightech machinebouwer, een finaleplek bemachtigd. De ontwikkelaar van transportsystemen, Apollo Group B.V., is eveneens een familiebedrijf en heeft sinds kort een nieuwe directeur aan het roer staan. Dijkstra Draisma B.V. is een bedrijf dat in een klassieke sector, de bouwsector, innovatief wist op te vallen ten tijden van een crisis.’Finalisten

Koning Willem I Prijs 2018 in de categorie Grootbedrijf:
Het bestuur van de Koning Willem I Stichting heeft de volgende finalisten voor de Koning Willem I Prijs 2018 in de categorie Grootbedrijf geselecteerd:
AFAS Software uit Leusden
Eska B.V. uit Sappemeer
Royal HaskoningDHV uit Amersfoort

Finalisten Koning Willem I Prijs 2018 in de categorie MKB
Het bestuur van de Koning Willem I Stichting heeft de volgende finalisten voor de Koning Willem I Prijs 2018 in de categorie MKB geselecteerd:
AAE. B.V. uit Helmond
Apollo Group B.V. uit Coevorden
Dijkstra Draisma B.V. uit Bolsward

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel