Het laatste nieuws

EBAE legt nadruk op circulair, milieu en natuur

6 november 2019

Op 18 oktober 2019 is de Stuurgroep van de European Business Awards for the Environment (EBAE) in Den Haag bijeengekomen. Er worden elke twee jaar EBAE-awards verleend voor verschillende categorieën: producten en diensten, management, processen en ontwikkelingssamenwerking.

De top-12 van bedrijven die wij in Nederland nomineren voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, kunnen voor de EBAE-prijs in aanmerking komen. De internationale jury-beoordeling vindt plaats in mei en juni 2020 en de uitreiking in oktober van dat jaar.

Op zoek naar eco innovative toepassingen

De jury let op eco innovative toepassingen van ondernemingen uit de Europese Unie en geassocieerde landen, in alle bedrijfstakken. Er is bijzondere aandacht voor activiteiten en producten die bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie, aan vermindering van de milieudruk van onze productie en consumptie, versterking van de veerkracht van de natuur en het efficiënt en verantwoord omgaan met natuurlijk kapitaal.

Winnaars van Nederlandse bodem

Recente Nederlandse winnaars van de EBAE-prijzen zijn Eosta (2018), Fairphone (2016) en Interface (2014). Eosta won tevens de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap in 2018.

Meer informatie over de EBAE leest u hier

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel