Het laatste nieuws

Bestuursvergadering 2020: Er worden spijkers met koppen geslagen

6 oktober 2020


Cruciale laatste stappen

De bestuursvergadering van de KW1-stichting is één van de laatste stappen in het juryproces rondom de Koning Willem I prijzen. Deze cruciale bijeenkomst vindt plaats na de jurydagen van de drie categorieën, zijnde grootbedrijf, MKB en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. Gedurende de jurydagen zijn drie top finalisten per categorie vastgesteld. Deze lijst wordt vervolgens gepresenteerd aan het volledige bestuur in de laatste, grote vergadering.

Een unieke mix van kopstukken
Het bestuur bestaat uit een unieke mix van kopstukken uit het Nederlandse bedrijfsleven en samenleving. De vergadering wordt voorgezeten door Klaas Knot (president van De Nederlandsche Bank N.V.). Daarnaast zijn ook erevoorzitter Hare Majesteit Koningin Máxima, Claudia Zuiderwijk (Kamer van Koophandel), Marco van der Vegte (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) en Annemarie Rakhorst (ondernemer en eigenaar duurzaamheid.nl) aangesloten bij deze bestuursvergadering. Na zorgvuldige discussies wordt uiteindelijk uitgemaakt welke organisaties er met de prijzen vandoor gaan en worden beloond voor onder meer hun daadkracht, duurzaamheid en innovatief ondernemerschap.

In de opmars naar de bekendmaking
Het belang van de bestuursvergadering is groot: na deze bijeenkomst staan de finalisten per categorie zo goed als vast. De bekendmaking van de finalisten wordt doorgaans op spectaculaire wijze uitgevoerd met een zogenoemde ‘inval’ per bedrijf van de top-3. Door (de gevolgen van) COVID-19 gaat het dit jaar anders en is de Koning Willem I stichting uitgedaagd om een alternatieve bekendmaking te organiseren. Op welke wijze, blijft nog een verrassing.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel