Het laatste nieuws

Alex Duiker: 'In een nichemarkt heb je 'durf' nodig'

2 december 2021

Alex Duiker van Von Gahlen mocht vorig jaar de Koning Willem I Prijs voor MKB in ontvangst nemen. Hij vertelt dat je je goed moet laten zien als je in een nichemarkt opereert aangezien het een kleine wereld is. ,,Je hebt best wel 'durf' nodig."


1. Wat doet uw onderneming Von Gahlen in een notendop?

,,We zijn een leverancier van laboratoriuminrichting voor productie van nucleaire geneesmiddelen. In Jip en Janneke taal: wij maken nucleaire keukens waarin radioactieve geneesmiddelen gemaakt worden.”

2. Uw bedrijf won in 2020 de Koning Willem I Prijs voor MKB. Wat heeft deze winst het bedrijf toen gebracht?

,,Veel aandacht en erkenning voor het werk dat we met elkaar doen. Het is een push dat we op de goede weg zijn. Voor medewerkers en directie, maar ook de klanten en leveranciers. Je werkt hard om de relatie met klanten en leveranciers zo goed mogelijk te houden. Deze prijs draagt daar ook aan bij.”

3. Veel bedrijven hebben bewogen jaren achter de rug. Hoe beleeft uw bedrijf de coronatijd?

,,In de eerste week hadden we direct bedrijfsbreed Teams geïmplementeerd. Reizen werd natuurlijk moeilijk. Aangezien wij in de medische sector zitten, waren wij een van de eersten die toestemming kregen om te reizen, inclusief een speciaal visum om naar Amerika te gaan om daar onze producten te installeren.”

4. Na het winnen van de prijs zei u eens in een interview dat het meedingen naar de Koning Willem 1 Prijs ook deels was om jonge aanwas aan te trekken vanwege schaarste op de arbeidsmarkt. Heeft dit effect gehad?

,,Zeker. Er wordt op een andere manier naar je bedrijf gekeken en we hebben veel kunnen laten zien door de prijs. Je communiceert normaal veel in eigen klantenkring, maar als je nieuwe mensen wil aantrekken moet je ook in je omgeving communiceren. De prijs maakt ons meer zichtbaar en het is mooi om op deze manier contact te maken met potentiële nieuwe medewerkers en opleidingsinstituten.”

5. Kernwaarden van de Koning Willem I Stichting zijn duurzaamheid, daadkracht, doorzettingsvermogen, durf en innovatie. In hoeverre zijn die van toepassing op jullie bedrijf?

,,We hebben een mooie mix. We zitten in een nichemarkt, waardoor je best wel ‘durf’ nodig hebt. Een risico zit in de steeds grotere wereldwijde projecten die we doen. Daadkracht is ook belangrijk, want je moet jezelf laten zien aangezien het een kleine wereld is. Ook innoveren we veel samen met onze klanten. Zij doen onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen en daar hebben ze ons als technische partner bij nodig.”

6. Wat zijn jullie toekomstplannen?

,,We zien dat er steeds meer nieuwe medicijnen ontwikkeld worden waarvoor nucleaire keukens nodig zijn. Met ons productaanbod ondersteunen we de ontwikkeling van nieuwe nucleaire geneesmiddelen en zorgen dat deze geneesmiddelen op de juiste wijze verpakt de wereld over gaan.”

7. Er zijn ondernemers en bedrijven die nog twijfelen om zich aan te melden voor de Koning Willem I Prijs. Wat zou u willen adviseren?

,,Toen ik ermee in aanraking kwam twijfelde ik eerst ook, maar ik ben heel blij dat we mee hebben gedaan. Het heeft ons veel goeds gebracht. Het is alleen al heel nuttig om de aanmelding te doen en voor jezelf scherp te krijgen wat jouw bedrijf uniek maakt.”


Ook koninklijk bezoek ontvangen?

Ding dan mee naar de Koning Willem I Prijzen 2022.

Inschrijven


 

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel