Het laatste nieuws

12 Nederlandse topbedrijven MKB genomineerd voor Koning Willem I Prijs

2 maart 2020

DEN BOSCH - Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland, heeft vandaag tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis in Den Bosch de twaalf ondernemingen bekendgemaakt die genomineerd zijn en meedingen naar de prestigieuze Koning Willem I Prijs in de categorie MKB.

De 12 vooraanstaande bedrijven komen uit alle Nederlandse regio’s en onderscheiden zich op een aantal terreinen, waaronder sterk ondernemerschap, daadkracht, innovatie, duurzaamheid, vitaliteit en maatschappelijke betrokkenheid. Een groot deel van de genomineerde ondernemingen is ook internationaal zeer succesvol.

De Koning Willem I Prijs voor het MKB is de belangrijkste prijs in Nederland voor MKB-bedrijven met een aantal werknemers tot en met 250. De Koning Willem I Stichting, waarvan koningin Máxima het erevoorzitterschap bekleedt, kent sinds 2008 de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB toe aan gerenommeerde bedrijven die de motor vormen van onze economie.

Romy Blankenspoor, directeur van de Koning Willem I Prijs, is verrast door de hoge kwaliteit van de genomineerde ondernemingen. "Deze 12 genomineerde bedrijven zijn een afspiegeling van de economische kracht en vitaliteit van het midden- en kleinbedrijf in Nederland”, aldus Blankenspoor.

De genomineerde bedrijven voor de Koning Willem I Prijs voor het MKB 2020:

Noord
Omrin (Leeuwarden)
Lode Holding B.V. (Groningen)
C.G. Holthausen B.V. (Hoogezand)

Oost
Von Gahlen Nederland B.V. (Zevenaar)
Comfoor B.V (Doetinchem)
Van Raam (Varsseveld)

Zuid
De Smaakspecialist (Bavel) 
NieuweStroom (Maastricht)
B.V. Gulpener Bierbrouwerij (Gulpen)

West
Anthura (Bleiswijk)
Tony's Factory BV (Amsterdam)
Senior Service BV (Rotterdam)

De uiteindelijke winnaar van de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in mei bekendgemaakt.

Vorig artikelOverzicht Volgend artikel